Den 64 år gamle tidligere innenriksministeren hadde fått nesten 35 prosent av stemmene, og ledet over de sju andre motkandidatene med 7 prosentpoeng søndag kveld. De tre fremste motkandidatene har alle erkjent nederlag.

Konservative Mulinos kandidatur ble godkjent i siste liten fredag, og han kom inn som erstatter for Martinelli, som ble forbudt fra å stille etter å ha blitt idømt ti års fengsel for hvitvasking.

Mulinos seier tilskrives i stor grad Martinellis popularitet og den økonomiske veksten i hans periode. For tiden oppholder Martinelli seg i den nicaraguanske ambassaden i landet, der han har søkt asyl. Mulino har lovet at han vil hjelpe Martinelli med rettsproblemene om han skulle vinne.

I tillegg har han lovet en ny periode med økonomisk vekst og å stanse den historisk høye migrantaktiviteten gjennom Darien-jungelen, som er en del av ruta til fots fra Sør-Amerika til USA.

Panama sliter med utbredt korrupsjon, og Mulino må også håndtere ettervirkningene av massedemonstrasjoner i landet i fjor og tørke i den økonomisk viktige Panama-kanalen.