forsiden / Sport / Langrenn

Northug satt i avhør under pressekonferansen

HAR ERKJENT STRAFFESKYLD: Petter Northug.

HAR ERKJENT STRAFFESKYLD: Petter Northug.

Northug satt i avhør under pressekonferansen

Petter Northug erkjente straffeskyld for alle tiltalepostene, samtidig som pressen overvar pressekonferansen om tiltalen.
Leses nå:
Følg våre oddstips
Sjekk oddstips

På en halvtimes varsel i går ettermiddag inviterte førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes til pressekonferanse ved Statens hus i Trondheim sentrum, hvor temaet var tiltalen mot Petter Northug.

Mens pressen hastet med å komme seg til pressekonferansen i tide kl. 16.00, møtte Northug opp ved Sentrum politistasjon for nok et avhør etter promillekjøringen på Byåsen.

- Avhørt én time

- Avhøret, som skjedde samtidig som pressekonferansen var her, varte i en time. Jeg har fått tilbakemelding om at det foreligger en skylderkjennelse for samtlige av postene i tiltalen, sier Soknes.

Denne erkjennelsen kom ikke som noen overraskelse . Northug-manager Are Sørum Langås sendte i går ut en uttalelse på vegne av skistjernen, hvor Northug opplyste at han godtok tiltalebeslutningen, og la til at han ønsker å avslutte saken med en tilståelsesdom i tingretten.

Saken til retten denne uken

Når førstestatsadvokaten får avskriften etter avhøret fra politiet, kommer han til å sende saken direkte til Sør-Trøndelag tingrett for beramming.

- Jeg skal sende saken til tingretten i løpet av denne uken, sier Soknes.

Han opplyste tirsdag at en pådømmelse som tilståelsesdom forventes å kunne skje innen ca. to uker etter at domstolen har mottatt saken.

Utforsk tema:
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler