Henderson om tiden i RBK: - Ingebrigtsen var fantastisk for meg

Liam Henderson snakker varmt om Rosenborg i britisk presse.

SCORET: Liam Henderson jubler her for én av sine scoringer i RBK-drakten. Totalt noterte skotten seg for tre Rosenborg-mål. Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Liam Henderson var på utlån hos Rosenborg fra Celtic fra mars til juni i fjor og fikk ni ligakamper for RBK i løpet av den korte perioden.

Selv om oppholdet endte med en kneskade, er 19-åringen full av lovord om tiden i Trondheim og skryter av både klubben og trener Kåre Ingebrigtsen.

— Jeg satte virkelig pris på tiden min i Rosenborg og fikk mange venner. Folk skjønner ikke hvor stor klubben er. Treneren var fantastisk for meg også, sier Henderson til Edinburgh News.

Kan få sin tredje medalje

Den unge midtbanespilleren er for tiden utlånt igjen, denne gang til Hibernian. Klubben spiller til daglig på nivå to i Skottland og ligger på tredjeplass i Championship, 14 poeng bak den gamle storheten Rangers. Hibernian skal også spille finale i Ligacupen mot Ross County neste helg, men uansett hvordan det går, kan Henderson fortsatt slå seg på brystet som dobbeltmester. Han fikk både seriegullet og cupmedalje tilsendt i posten i høst, etter å ha spilt nok kamper for RBK.

FÅR SKRYT: Kåre Ingebrigtsen. Foto: OLE K. SAGBAKKEN

— Rosenborg vant både serien og cupen, så jeg fikk tilsendt to medaljer. Det var rart å få cupgullet, fordi i Storbritannia må man være en del av kamptroppen på finaledagen, men i Norge trenger man bare å være med i én runde. Jeg er kjempeglad for at guttene vant og jeg er stolt av den medaljen, sier Henderson.Nøyaktig hvor den er, vet han imidlertid ikke:

— Moren min passer på den for meg, hun har lagt den i en kommode et eller annet sted. Jeg ser ikke på slikt ennå, fordi jeg er fortsatt ung og jeg vil ha tid til å se tilbake på det når karrieren er over, sier skotten, som fortsatt har kontakt med Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Ole Selnæs.

Gratulerte RBK-spillerne

Mens Rosenborg-spillerne gikk rundt og feiret med supporterne etter 2-0-seieren over Sarpsborg 08 i finalen på Ullevaal, var det noe helt annet for Henderson.

— Jeg spilte kamp samme dag så jeg fikk ikke sett kampen, men jeg sjekket resultatet på telefonen og sendte meldinger til noen av spillerne og gratulerte dem. De svarte meg å ønske meg lykke til med resten av sesongen, sier Henderson.

Søndag ettermiddag er Henderson sannsynligvis i startelleveren når Hibernian møter Inverness i FA-cupen.

Hør Adresseavisens RBK-podkast:

Gikk du glipp av disse?