Henderson om tiden i RBK: - Ingebrigtsen var fantastisk for meg

Liam Henderson snakker varmt om Rosenborg i britisk presse.

SCORET: Liam Henderson jubler her for én av sine scoringer i RBK-drakten. Totalt noterte skotten seg for tre Rosenborg-mål. Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Liam Henderson var på utlån hos Rosenborg fra Celtic fra mars til juni i fjor og fikk ni ligakamper for RBK i løpet av den korte perioden.

Selv om oppholdet endte med en kneskade, er 19-åringen full av lovord om tiden i Trondheim og skryter av både klubben og trener Kåre Ingebrigtsen.

— Jeg satte virkelig pris på tiden min i Rosenborg og fikk mange venner. Folk skjønner ikke hvor stor klubben er. Treneren var fantastisk for meg også, sier Henderson til Edinburgh News .

Kan få sin tredje medalje

Den unge midtbanespilleren er for tiden utlånt igjen, denne gang til Hibernian. Klubben spiller til daglig på nivå to i Skottland og ligger på tredjeplass i Championship, 14 poeng bak den gamle storheten Rangers. Hibernian skal også spille finale i Ligacupen mot Ross County neste helg, men uansett hvordan det går, kan Henderson fortsatt slå seg på brystet som dobbeltmester. Han fikk både seriegullet og cupmedalje tilsendt i posten i høst, etter å ha spilt nok kamper for RBK.

FÅR SKRYT: Kåre Ingebrigtsen. Foto: OLE K. SAGBAKKEN

— Rosenborg vant både serien og cupen, så jeg fikk tilsendt to medaljer. Det var rart å få cupgullet, fordi i Storbritannia må man være en del av kamptroppen på finaledagen, men i Norge trenger man bare å være med i én runde. Jeg er kjempeglad for at guttene vant og jeg er stolt av den medaljen, sier Henderson.Nøyaktig hvor den er, vet han imidlertid ikke:

— Moren min passer på den for meg, hun har lagt den i en kommode et eller annet sted. Jeg ser ikke på slikt ennå, fordi jeg er fortsatt ung og jeg vil ha tid til å se tilbake på det når karrieren er over, sier skotten, som fortsatt har kontakt med Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Ole Selnæs.

Gratulerte RBK-spillerne

Mens Rosenborg-spillerne gikk rundt og feiret med supporterne etter 2-0-seieren over Sarpsborg 08 i finalen på Ullevaal, var det noe helt annet for Henderson.

— Jeg spilte kamp samme dag så jeg fikk ikke sett kampen, men jeg sjekket resultatet på telefonen og sendte meldinger til noen av spillerne og gratulerte dem. De svarte meg å ønske meg lykke til med resten av sesongen, sier Henderson.

Søndag ettermiddag er Henderson sannsynligvis i startelleveren når Hibernian møter Inverness i FA-cupen.

Hør Adresseavisens RBK-podkast:

Gikk du glipp av disse?