Slik forklarer Bendtner sitt uortodokse klesvalg

Nicklas Bendtner valgte ikke akkurat dress på sin første 17. mai-feiring.

SKILTE SEG UT: Nicklas Bendtner kjørte sin egen stil på nasjonaldagen. Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Som den eneste av Rosenborg-spillerne hadde lagets største stjerne latt dressen være igjen hjemme da hundreårs-jubilanten skulle feire Norges 203. grunnlovsdag.

Det var Bendtners første siden han signerte for klubben i mars, og det var også ganske tydelig. Rød hettegenser og hullete bomullsbukser - og svarte hansker i baklomma og hvite sneakerssko på beina.

– Jeg skulle gjerne hatt dress på, men for meg er det første 17. mai i Norge, smiler dansken til Adresseavisen - før vi i det hele tatt rakk å spørre om antrekket.

For Bendtner koste seg på nasjonaldagen, smilte fra øre, småtullet med Mushaga Bakenga i toget og vinket til folk som ropte på ham. Det eneste som manglet var egentlig dressen.

Var selvironisk

– Jeg skulle heller vært like fint kledd som dere!

Eller som han selvironisk la ut på sin egen Snapchat-konto: «Dere kunne sagt det var dress i dag!»

DANSK DRESS: Nicklas Bendtner introduserte det som kanskje ikke er den nye 17. mai-moten i Trondheim. Men det var en glad danske som gikk i borgertoget, gårsdagens tap til tross. Foto: Richard Sagen

Dagen etter 1–2-tapet for Tromsø var det derimot ingen buing å spore da serielederne gikk i borgertoget gjennom Midtbyen. Bendtner likte den norske ståltradisjonen.

– Kjempekjempefin dag!

– Det er hyggelig. Det er flott å se så mange mennesker komme ut, finkledd og feirer. Det var akkurat som jeg ble fortalt. En kjempekjempefin dag, det er fantastisk, skryter Bendtner.

– Det er godt å se at folk er glade, det er jo Norges største dag!

Kaptein Mike Jensen bar fanen igjen og mener laget kan bruke dagen til en positiv oppladning til en periode der Rosenborg - serieledelse til tross - må overbevise kresne supportere.

Ingen buing

- Det er alltid fantastisk å oppleve. Mye glede uansett om man har tapt en fotballkamp eller ikke, sier Jensen.

- Det var ikke noe buing, nei?

- Nei, nei, det var ingenting. Folk er positive. Det er godt med en dag som dette nå, for vi skal inn i en bedre periode. Vi skal ta med oss smilet, slappe av og samholdet som vi ser i dag. Det passer fint, sier Jensen.

Kaptein og fanebærer Mike Jensen fikk hjelp av spillerkoordinator Harald Pedersen med finstasen. Foto: Richard Sagen

- Vi har fått fantastisk støtte gjennom hele toget. Jeg tror ikke det er så mange trøndere som forventer at vi skal gå gjennom sesongen uten å tape. Jeg tror de skjønner at vi har våre topper og humper vi også. Jeg føler vi har voldsom støtte på en god dag, sier Kåre Ingebrigtsen.

Vis debatt

Trykk her for debattregler

Gikk du glipp av disse?