Tidligere lagkamerat om Bendtner: – Han er litt som Zlatan

En av Allsvenskans største profiler hyller RBK-spissen.

Nicklas Bendtner har så langt startet tre kamper og scoret to mål for RBK. Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Nicklas er litt som meg. Noen ganger forstår ikke folk han helt. Han tror på seg selv og at han er den beste. Hvorfor ikke? Om han ikke tror på seg selv, hvem skal da gjøre det? Det er ikke noe galt med det, sier Emmanuel Frimpong til dansk TV6.

Frimpong spilte sammen med RBKs nye superprofil i Arsenal mellom 2005 og 2011. Han spiller nå i AFC Eskilstuna i Allsvenskan, og er en av svensk fotballs største profiler. Han sammenligner Bendtner med Sveriges største stjerne, Zlatan Ibrahimovic.

– Måten han prater og fremstår på, hvordan han går og så videre. Det er litt som Zlatan. Når man ser på Bendtner, ser man at han er en mann med mye selvtillit. Bare måten han kler seg på, han kjenner at han ser bra ut, sier Frimpong.

Frimpong spiller i dag i AFC Eskilstuna i Sverige. Foto: NTB scanpix

Han savner sin gamle lagkamerat fra tiden i London.

– Nicklas har noen morsomme historier bak seg akkurat som jeg, og iblant gjorde vi noen dumme ting. Men han er superkul og veldig morsom, han fikk meg alltid til å le, sier Frimpong til den danske kanalen.

Selv om Frimpong er en av de største profilene i Allsvenskan, sliter laget hans i bunnen av ligaen. På tre kamper har de ett tap og to uavgjorte, og den defensive midtbanen har ikke bidratt med mål så langt. Men det gjør ikke selvtilliten hans dårlig.

– Jeg vet egentlig ingenting om spillerne i den svenske ligaen. Men jeg vet at ingen er som Frimpong. Nevn en spiller som er større enn Frimpong. Hvilken spiller i Sverige er større, spurte han til Aftonbladet da han ble klar for svensk fotball.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?