Jeremy Clarkson, tidligere programleder for Top Gear, har det travelt for tiden. Ikke bare er han i full gang med å spille inn episodene for «The Grand Tour» ( Top Gear -oppfølgeren som han lager for Amazon sammen med James May og Richard Hammond), men han leverer også bilstoff til den britiske avisen The Times. Sist uke presenterte Clarkson sine ti favorittbiler der han overrasket med å legge både Opel Zafira Tourer og Volvo XC90 D5 AWD i listen sammen med selfølgeligheter som BMW M2 og Ferrari 488 GTB.

Les også: Kia med 37 nye modeller før 2020

Les også: Nå kommer bilene som vet når lyset blir grønt

I helgen derimot presenterte den tidligere Top Gear -sjefen en liste over de ti bilene han har hatet mest i løpet av det siste året. Denne listen kan du ser HER. (NB! Krever innlogging og abonnement )

«Jeg hater virkelig kjedelige biler», skriver Clarkson. «Jeg hater fantasiløsheten. Biler bør være så mye mer enn bare for transport fra A til B.».

Her er Jeremy Clarkson mest forhatte biler fra det siste året:

Opel Astra SRi NAV

( merk at i Storbritannia så går Opel under navnet Vauxhall)

«Om jeg ble tvunget til å si noe om Opel Astra så ville jeg ha sagt at den er rød, har turbo og passer for alle som trenger et sted å sitte mens de forflytter seg.»

Foto: Vauxhall.co.uk

Karakter: «Kan jeg få tilbake Aston' en min, er du snill».

Infiniti Q30 Premium Tech

«Denne høres ut som en kanalbåt når den er kald. I det hele tatt så bråker den så mye at den har blitt utstyrt med støyreduserende teknologi. En bil som gjør diesel om til lyd.»

Foto: infinity.co.uk

Karakter: «Som sauerkraut sushi-suppe - bare søl».

Skoda Superb SE L Executive

«Å kjøpe en Skoda Superb er bare en  billig måte å kjøpe en Wolkswagen Passat på. For det er nettopp det denne bilen er - en billigere og dårligere Passat. Denne bilen har like mye sjel og sjarm som et kjøleskap.»

Foto: skoda-auto.no

Karakter: «Direkte skadelig for sjelen»

Zenos E10 S

«En lort i svømmebassenget. En sportsbil som har to forhjul som til stadighet låser seg. Ikke bra når du er på full fart mot et tre.»

Foto: Privat

Karakter: «Stopp meg noen, vær så snill».

Renault Kadjar dCi 130 Signature Nav

«Denne bilen startet sitt bedrøvelige bil som en Nissan Kumquat, men ble av regnskapsmessige grunn gjort om til en Renault Kadjar. Et navn som utvilsom ble valgt fordi alle andre navn allerede var brukt.»

Foto: renault.co.uk

Karakter: «En gørr kjedelig anektdote på veien til forglemmelse.»

BMW X1 xDrive25d

«Dette er ingen dårlig bil. Den krasjer ikke konstant. Ikke eksploderer den heller. Hvis den hadde vært en Kia eller en av disse merkelige kinesiske bilene så ville du kanskje ha syntes at den var fin. Men fordi det står BMW på den og fordi du vet hvor gode BMW kan være så forventer du noe langt bedre.»

Foto: bmw.no

Karakter: «Kun en BMW om du legger godviljen til.»

Seat Leon X-Perience SE Technology

«Helt siden jeg startet med å teste biler for 31 år siden så har jeg aldri kjørt en Seat. Selskapet har aldri tilbudt seg å låne ut en bil og jeg har aldri spurt.  Nå har jeg kjørt en Seat og jeg er takknemmelig for at selskapet lånte meg denne bilen. Den har nemlig bekreftet den mistanken jeg alltid har hatt om disse bilene - de er fullstendig unødvendige.»

Foto: seat.co.uk

Karakter: «Ikke verdt å vente 31 år på.»

Nissan GT-R Track Edition

«Jeg er alltid forsikig med å påstå at biler er farlige, dette fordi det kan føre til all verdens juridiske komplikasjoner. Men denne er det. To ganger i løpet av en time holdt jeg på krasje på grunn av at bilen rett og slett ikke takler å skifte retning.»

Foto: youtube.com

Karakter: «Opp som en løve, ned som en skinnfell.»

Volkswagen Scirocco 2.0 TDI

«Den ser liksom så feil ut og den lager en snål lyd når du starter motoren.»

Foto: volkswagen.co.uk

Karakter: «En elg av en bil.»

Hyundai i800

«Denne bilen er verre enn en parasitt som begraver seg i et barns øye. Jeg velger heller å smøre solkrem på ryggen til James May enn å kjøre denne bilen igjen. Det hele er så irriterende. Hyundai vet hvordan de skal lage gode biler, men denne er både kjedelig, treg, stygg og grusom.»

Foto: hyundai.co.uk

Karakter: «Jeg rir heller på en kamel enn å kjøre denne bilen en gang til.»

NB! Merk at noen av modellene på disse bildene kan skille seg ut fra bilene som er omtalt. Dette fordi ikke alle produsenter har relevante pressebilder av de aktuelle modellene.