Hvorfor er det så populært å handle i Sverige?

I vinterferien kan den korteste utenlandsturen fort være den mest lønnsomme. Rett over grensa, i spareland er dagligvareprisene ekstra hyggelige og turen dit kan være helt gratis.

Før Otello i Olavshallen:

Derfor øver internasjonale operastjerner i et gammelt industribygg i Trondheim

Et nedlagt verksted på Lade er blitt øvingslokale for noen av verdens beste operasangere.

6 storbyer du ikke må gå glipp av i vår

Våren er høysesong for storbyreiser, så vi har samlet eksperttips fra Lisboa, London, Barcelona, Reykjavik, New York og Roma til deg. Bla ned til din favoritt – eller la deg inspirere til nye opplevelser!

Otello i Olavshallen:

Gullstrupen fra Levanger i skjebnesvangert operadrama

Marita Sølberg har stått på operascener i hele verden, høstet priser og gode kritikker for sin klokkeklare røst. Når hun nå går på scenen i Olavshallen med Trondheim Symfoniorkester i ryggen, føler hun seg endelig hjemme.

Gode tips til deg som er lei av dårlig skiføre

Ikke bruk vinterferien til å ergre deg over vinterens dårlige snøforhold. Skibygda Oppdal har gode forhold uansett type ski du måtte velge - langrenn, alpint eller randonee.

Syv gode råd som får deg til å lykkes i skirenn

Hva er den beste oppladningen før et turrenn, og optimale disponeringen etter at startskuddet er gått? Det er ei uke til Saltdalshytta Skienern 25. februar, og Tore Bjørseth Berdal fra Team United Bakeries (TUB) gir deg sine beste råd for å lykkes.

Favorittmat i Norge:

Den store pastaguiden

Rask hverdagsmiddag eller imponerende tre-retters? Med et stort utvalg av pasta trenger du ikke lenger lure på hva du skal servere til middag.

Setter smak på maten:

5 ting du (kanskje) ikke visste om ketchup

Ketchup er ikke bare ketchup, og takk for det!

Viktig i norsk kosthold:

Slik velger du det sunneste brødet

I løpet av få år har vi gått fra kjedelig kneipp til et fantastisk utvalg av grove brødsorter av flere kornslag. Det har gitt oss friheten til å kunne velge og variere etter smak og behag og har slått myten om at ”brød er usunt” ihjel.

Utradisjonelle reisemål:

Derfor bør du velge eksotisk sommerferie i år

Trodde du steder som Bali, Maldivene og Sri Lanka var forbeholdt vinterferien? Familien Støre ferierer helst eksotisk hver eneste sommer, og nå er det enklere og billigere enn noen gang å virkeliggjøre drømmereisen fra Trondheim.

Fire smarte løsninger for deg som elsker luksusfølelsen på kjøkkenet

Ute etter det lille ekstra som setter prikken over i-en på ditt kjøkken? Disse fire kjøkkenløsningene gjør interiørdesignerne helt mo i knærne.

Syden-reiser selges raskt:

Dette er trøndernes feriefavoritt!

Det er høytrykk i reisebransjen om dagen. Norges største feriearrangør har allerede solgt en av fire sommerreiser fra Værnes, og det er ingen tvil om hva som er trøndernes store feriefavoritt.

Slik gjør du matpakken sunnere på 1-2-3

Et stort utvalg av både brød, pålegg, ost, frukt og grønt gjør det enklere for deg som forbruker å spise både sunt og spennende, både til frokost, lunsj og middag.

Kampen om norsk matkultur foregår i din lokale matbutikk. Slik kan du bidra

Jo større konkurransen er i butikkhyllene, jo bedre må produktene være for at de skal bli valgt. MENY mener det er mange gode produkter der ute som fortjener å være med i konkurransen om dere, forbrukerne.

Slik kom appelsinen til Norge

Du trodde kanskje at vi nordmenn alltid har spist appelsiner og bananer? Tro om igjen.

Kokkene har talt, dette er Norges beste kylling

Kylling er en av nordmenns middagsfavoritter, og det med god grunn. Den kan varieres i det uendelige, og så smaker den utrolig godt. I takt med at kyllingens popularitet har økt, har også det norske folk blitt mer opptatt av kvalitet og utvalg.

Triksene som får barna til å spise fisk

Fisk er både sunt og godt, og noe vi alle bør spiser mer av. Et stort utvalg av råvarer gjør det enklere å både tilberede og spise fisk. Men hva gjør man når havets delikatesser ikke faller i smak hos de minste?

Stadig flere familier kaster fordommene over bord

Dette er den perfekte familieferien

Cruise øker stadig i popularitet, og de siste årene har også barnefamiliene kastet seg på bølgen. Med Norges største reisearrangør kan trønderne dra på cruise i både Middelhavet og Karibia.

Nyskapende lederseminar:

Mener ledere må ta i bruk et større repertoar

Hva har næringsliv, kultur og musikk til felles innen lederutvikling? Det kan du finne ut når Næringsforeningen i Trondheimsregionen sammen med Danske Bank og Trondheim Symfoniorkester og Opera inviterer til næringslivsfrokost med tema ledelse og koblinger til kultur og musikk.

Markedskonferansen 2017 i Trondheim:

Facebook-sjefen og Treningsfrue kommer, kommer du?

Bli med på årets markedsføringshappening! Trondheim Markedsforening (TMF) presenterer et fullspekket program med noen av Norges aller fremste foredragsholdere til Markedskonferansen 2017, som går av stabelen 2.mars.

Ferie i Spania?

Årets ferievinner: Den store Spania-guiden

Spania er sommerens store feriefavoritt, og i sommer flyr du direkte til både Mallorca og Gran Canaria fra Trondheim. Her er oversikten du trenger for å sikre deg den perfekte Spania-ferien.

Sett av penger hver måned:

Fem tips som enkelt sparer deg for mye penger

Sparing trenger ikke alltid være vanskelig. Sett av penger hver måned og bruk disse fem tipsene, så er du kommet langt, sier forbrukerøkonom Silje Havdal i BN Bank.

Slik får du mer ut av felle-skiene dine

Visste du at med enkle råd kan felle-skiene fungere enda bedre i skisporet?

Tren effektivt med 7 gode styrkeøvelser for hele kroppen

Er det mulig å trene hele kroppen effektivt kun ved hjelp av syv øvelser? Ingen problem, sier personlig trener på 3T, Kristian Bjøru.

Derfor trener Tommy (35) yoga så ofte han kan

De siste årene har yoga blitt ekstremt populært. For Tommy Moen Tharaldsen (35) ble det nøkkelen til både mental og fysisk styrke.

Gode tips for å spare penger:

Slik kan du krympe strømregningen i vinter

Når temperaturen går ned, går strømregningen opp. Men fortvil ikke: Vi har samlet noen enkle tips, så du raskt kan spare penger.

Ennå ikke lagt planer for ferien?

Her er tipsene for årets sommerferie

Januar er høysesong for feriebestilling, og i løpet av måneden bestilles det nærmere 70 000 (!) pakkereiser. I sommer er den greske øya Kos, Bulgaria og Kroatia nyheter fra Trondheim, og vil du sikre deg drømmeferien må du ikke sitte for lenge på gjerdet. Her er rådene som hjelper deg på vei.

Ny trend:

Flere selger familieboliger i vinterhalvåret

- Om du selger familieboligen din i vinterhalvåret, kan du oppnå en vel så god pris som på sommeren, sier salgsdirektør Eirik Jacobsen hos EiendomsMegler 1.

De syv viktige spørsmålene

Slik velger du barnehage

Det er viktig å velge riktig. Her er syv spørsmål som kan gjøre det lettere å finne den beste barnehagen for ditt barn.

Vil du være med å bygge Helse-Norge med IT?

Vi skal alle bli gamle en dag. Da er det godt å vite at Ateas velferdsteknologi vil gi de vi er glade i en trygg, verdig og omsorgsfull alderdom.

Forholdene på norske arbeidsplasser:

Vil du jobbe med varsling i arbeidslivet?

Hver eneste dag er det noen som varsler om kritikkverdige forhold på norske arbeidsplasser. Nå kan du hjelpe arbeidsgivere og ansatte med å skape trygge rammer rundt varsling.

Vant Talentstipend i 2012:

Fortsatt ingen grenser for Birgit

Fire år etter at hun fikk stipend fra SpareBank 1 SMN og deltok i TV-serien Ingen Grenser, med Lars Monsen, så er det full fart for Birgit Skarstein (27).

Vant Talentstipend i 2016:

Ine og Thrine har suksess med feminine gårdsklær

Ideen om å lage unike gårdsklær for kvinner, gjorde at Thrine Bye Heggum og Ine Bye Rossetnes med firmaet Traktorpikene i Grong i Nord Trøndelag, vant Talentstipend fra SpareBank 1 SMN i 2016.

Fikk Talentstipend 2016:

Langrennskometen: - Så mye kan talentstipend bety for unge utøvere

Årets sesong har vært en skikkelig opptur for Johannes Høsflot Klæbo (20). Og et Talentstipend fra SpareBank 1 SMN ble en del var grunnlaget for at landets nye langrennsprofil kunne lykkes.

Han vant Talentstipend i 2013:

Slik ble Kristoffers drømmeprosjekt levende

Da jazzmusiker Kristoffer Lo (31) vant stipend fra SpareBank1 SMN i 2013, så kunne han realisere sin musikalske drøm.

12 smarte julegavetips til hele familien

Hva skal du gi i julegave til de som har "alt"? Her får du 12 gode tips!

Få slakterens beste tips:

Planlegger du julemiddag? Slik lager du perfekt ribbe

Fra ferskvaredisken på Eurocash i Strømstad selger de 15 tonn ribbe til jul. Slakter Göran Johansson sier det ikke er så vanskelig å få til god, saftig og sprø juleribbe som mange tror. Her er hans beste tips!

Viktig å vite om årets julemat:

Dette må du vite når du skal handle kjøtt til jul

Slakteren forteller deg hva du må tenke på når du skal forberede julematen.

Derfor er regnskapstjenester viktig:

- Rett regnskap. Og rett folk å snakke med!

Alle disse jobber knallhardt for å kunne frigjøre tid for din bedrift, så du kan prioritere det du skal leve av. Derfor velger stadig flere BDO regnskap.

Høiseth Hage:

- Sannsynligvis ett av byens beste rekkehuskjøp

Det sier ansvarlig megler, Tonje Borthen, om et av byens større boligprosjekter, lokalisert til Lund Østre på Heimdal.

SpareBank 1 SMN deler ut penger innen idrett, kultur og gründere,:

Har du det lille ekstra? Nå kan du vinne Talentstipend

Den flotte gjengen på bildet vant Talentstipend i 2016. Kjenner du en ung person som har et talent innen idrett, kultur eller næringsliv – og som du synes fortjener ekstra støtte? Nå kan du søke eller nominere din favoritt til Talentstipend for 2017.

Julegavetips fra Byggmakker på Tiller:

Her er 5 smarte julegaver til under 500 kroner

Vi har myke og harde pakker til hele familien, til inne- og uteaktiviteter, sier ansatte ved Byggmakker Gipling på Tiller, og trekker frem barnesnøryddere, kaffekjeler og sitteunderlag i reinsdyrskinn med mer. Alt familien trenger til under 500 kroner.

Slik fikk Bård over dobbelt så mye interesse for boligen sin

Da Bård Sandtrø skulle selge funkisleiligheten sin i Ila, fikk han 70 prosent flere klikk på boligannonsen enn vanlig. Dagen etter visning ble den solgt til en meget god pris. Hemmeligheten heter NylanderUnivers – en ny digital annonseteknologi som gjør boligsalget ditt mer synlig mot flere mulige kjøpere.