En slik jobbsøknad har du garantert aldri sett før!

Da oljeserviceselskapet Aibel nylig varslet at de stenger kontoret i Stjørdal, så bestemte 40 ansatte seg for å gå offensivt ut.

Denne gjengen fra oljeserviceselskapet Aibels avdeling i Stjørdal vil ha nye oppgaver når kontoret snart stenger. Foto: Torstein Dalemark
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Beskjeden er klar: Alle arbeidsgivere; her er det flinke folk dere kan rekruttere!

Se alle jobbkandidatene her!

- Drømmen er at noen kommer og ansetter alle sammen, humrer aksjonsgeneral Trond Norum, som har jobbet som ingeniør i Aibel i mange år.

Trond Norum organiserer en helt spesiell jobbsøknad fra medarbeidere ved Aibel i Stjørdal. Foto: Adresseavisen

Natta etter at den tunge meldingen kom fra Aibel om at hele avdelingen i Stjørdal legges ned til høsten, så fikk Trond knapt sove. Mens han labbet rundt i huset, så kom ideen:

- Hva om vi går ut og tilbyr oss selv, sammen, til en ny arbeidsgiver? En slik felles aksjon tror vi er positivt for oss selv også.

Bred kompetanse

Kollegene hans tente raskt på ideen. Nå har de rundt 40 personene som sies opp, gått sammen om en kampanje i Adresseavisen, som de håper potensielle arbeidsgivere legger merke til. Nå brukes det mange timer i "task force-gruppa" på å koordinere og planlegge arbeidet.

Aksjonsgruppa for de ansatte i Aibel er i gang med å planlegge tidenes jobbsøknad. F.v. Jonas Langfjord, Trond Norum (aksjonsgeneral), Jan Eiler Wessel Madsen, Roar Husby og Maren Blomset. Foto: Adresseavisen

- Her er det ingeniører, prosjektledere, økonomer og andre folk man trenger i en prosjektorganisasjon, forklarer Trond. Roar Husby føyer til:

- Mange av oss kom jo fra andre bransjer før Aibel også, og alle her har kompetanse som kan komme til nytte i en rekke bedrifter og bransjer utenom oljeindustrien, f.eks innen kommune, jernbane, bygg, vann og avløp. Vi kan så mye mer!

- Vi prøver gjerne helt nye ting og folk her er villige til å flytte på seg, understreker Maren Blomset. Som de andre skryter hun av miljøet og samholdet i gruppa. Aibel holder til i et nesten nytt bygg i strandkanten i Stjørdal og ble bygget for å huse mer enn to hundre ansatte. På det meste var det over 180 ansatte pluss konsulenter i sving i Aibel, før krisen i oljeindustrien slo inn over bransjen. Deretter begynte Aibel nedskjæringene, før beskjeden om endelig avvikling av avdelingen i Stjørdal kom for bare noen dager siden.

- At vi har gått gjennom så mye sammen, alle opp- og nedturene, gjorde det riktig og på en måte enkelt å få til en felles aksjon, mener Jonas Langfjord.

Godt miljø, lavt sykefravær

Ifølge Trond Norum har det på tross av nedturene i bransjen og i Aibel de siste par årene, vært godt miljø og svært lavt sykefravær i Aibel-staben i Stjørdal.

- Fra 2009 til i dag 2016 ligger vi på ca 1,4 prosent. Og de verdiene vil jo bli med til nye arbeidsplasser, sier han.

Selv om drømmen hans er en real masse-ansettelse, så er både han og de andre realister nok til å forstå at det kan bli litt ulik prosess videre for de Aibel-ansatte. For noen vil det ta lengre tid enn for andre å få seg en ny jobb.

- Målet er at alle får minst en jobbkontakt i løpet av våren.

- Å kjenne nedturen i oljebransjen på kroppen, har vært tøft. Men vi står sammen og går videre sammen. Det hjelper, sier Jan Eiler Wessel Madsen.

Oljeserviceselskapet Aibel flyttet inn i nytt bygg ved stranda i Stjørdal for ikke lenge siden. Til høsten stenges avdelingen helt ned. Foto: Adresseavisen Partnerinnhold

Skal kule til en trønder

Trond Norum understreker at denne kampanjen er de ansattes egen, og ikke Aibel sin. Han kaller Aibel en god arbeidsgiver, også i nedgangstider, og har informert firmaet om hva de gjør.

- Men nå er det oss det handler om. En for alle, alle for en. Som sagt; han tar gjerne imot beskjed om at noen ansetter alle sammen, men hver enkelt har kompetanse som kan passe hos ulike bedrifter.

- Vi vet det er bedrifter som ansetter og etterspør kompetanse våre folk har. Vi har kolleger som bor fra Steinkjer i nord til Orkdal i sør og alle er innstilt på å prøve helt nye ting, om det kreves. Det skal kule til en trønder, avslutter den spente aksjonsgeneralen.

Tror du det er gode kandidater her? Her finner du kort kontaktinformasjon til alle de ansatte!