- Med bobil har du verdens største tomt!

Planlegg ferien spontant etter værmeldingen og nyt komforten og friheten med ditt helt eget hjem på hjul. Før var kanskje bobil litt «harry», men den merkelappen er for lengst forsvunnet.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

De siste årene har stadig flere latt seg friste av ferie på fire hjul. Bobilen, som før hadde stempel som litt «harry», har nå fått en ny fanskare.

- Bobil har rett og slett blitt veldig populært, forteller daglig leder av Cabo AS, Bjørn Lutdal.

Han tror årsaken til at salgskurven de siste årene har gått oppover, rett og slett kan begrunnes med ett ord; frihet.

- Jeg pleier å si at vi selger ikke bobiler, vi selger opplevelser. Med bobil har du en unik mulighet til å gjøre som du vil. Du kan kjøre nord eller sør, øst eller vest etter dagsformen. Og hvor enn du drar har du komforten med et eget hjem med deg. Det er nok frihetsfølelsen og spontaniteten som gjør at stadig flere velger bobil – enten det er ferie til Lofoten eller Middelhavet, sier Lutdal.

Daglig leder ved Cabo AS, Bjørn Lutdal, forteller at bobil har blitt populært de siste årene. Foto: Helene Mariussen

- God tur

Cabo AS, som står for caravan og bobil, har tre avdelinger og til sammen 30 ansatte. Hovedavdelingen ligger i store lokaler på Sandmoen i Trondheim, og de to andre avdelingene er plassert på Steinkjer og i Mosjøen. Med 26 års erfaring innenfor bobil og caravan vet Cabo AS at det er trygghet og kompetanse som står i høysetet når man skal investere i bobil.

Lyst å vite mer om hvilke bobiler Cabo AS har? Trykk her!

Cabo AS' motto er like enkelt som det er fint: god tur. Og nettopp det ligger i bakhodet til selgerne som skal finne den riktige bobilen til kunden.

- Vi fører et stort mangfold av merker og vet at folk er forskjellige og trenger forskjellige ting. Det skal være en trygghet å handle hos oss, og vi skal sørge for nettopp det; at det blir en god tur, forteller Lutdal.

I Cabo AS' butikk på Sandmoen finner du alt du trenger til bobilen.

Hos Cabo AS på Sandmoen finner man ikke bare salgshall med mange ulike modeller og prisklasser, men også en butikk, delelager og et verksted.

- En av de tingene som gjør at vi skiller oss ut, er at vi har et verksted med spesialkompetanse på bobil. Om man skulle være så uheldig å få en feil på bilen, er det ofte vanskelig for en vanlig mekaniker siden en bobil består av både en bil og et hus. Men vi er stolte av å kunne tilby den totalpakken som gjør det både enklere og tryggere for kunden å kjøpe bobil.

Bredt utvalg

Siden firmaet ble stiftet i 1990 har de fått god kjennskap til de ulike merkene og modellene i bransjen. I dag selger Cabo AS både nye og bruke bobiler i et bredt utvalg.

- Vi har alt fra små vans til Norges mest solgte bobil, Sunlight. Det viktigste for oss er ikke å selge en bobil, men å finne den riktige bobilen til kunden. Derfor bruker våre selgere flere år på å opparbeide seg det kompetansenivået vi krever, det er mye samspill som skal til for å være god i alle ledd, mener Lutdal, og fortsetter:

- Vi er også en aktiv medlem av norsk caravanbransjeforbund og samarbeider derfor med flere andre bedrifter i landet. Det er en fordel for kunden, da kan man få hjelp om man står et annet sted i landet med behov for verkstedhjelp.

Selger Aage Tinbod Lien og servicemedarbeiderSindre Sørheim Lutdal ved Cabo AS setter kunderelasjoner høyt i sin hverdag.

Lutdal ser også at flere og flere velger bobil når de skal utforske Norge. Og en ferie på fire hjul langs landets veier er slett ikke kun forbeholdt tyskere.

- Det flotte med bobilferie i Norge er at det er så tilrettelagt. Man kan nesten bare finne seg en plass man liker og slå seg ned der. Med bobil har du med andre ord verdens største tomt der du selv ønsker, sier Lutdal.

Billigere med bobil

De siste årene har det også blitt langt billigere å feriere med bobil i Norge. I april i år vedtok regjeringen å sette ned bompengeavgiften for bobiler og tyngre kjøretøy. Regelendringen gjør at bobiler nå betaler samme takst som mindre personbiler, og ble gjort for å styrke bobil-turismen i landet.

- Det er selvsagt en endring som vi ønsker velkommen. Det er med på å fremme Norge som et bobil-land, og viser at også regjeringen ser på bobil som en god måte å feriere på.

Med 30 ansatte totalt tilbyr Cabo AS alt fra brukte til nye bobiler og verkstedtjenester. Foto: Helene Mariussen

Billigere blir det også om man velger å kjøpe seg en bobil. For alle bobiler med dagens standard har både forbruks- og miljøperspektivet under panseret.

- Dieselforbruket i dagens bobiler ligger på samme nivå som en personbil. I tillegg er alle motorer underlagt utslippsregler som resten av verden, og motorene er av topp standard. Så havner man i kø bak en bobil er det sjåføren som er årsaken - ikke bobilen, sier Lutdal med glimt i øyet.

Lyst å vite mer om hvilke bobiler Cabo AS har? Trykk her!

5 ting du ikke visste om bobil:

  • De aller fleste bobiler kan du kjøre med helt vanlig førerkort.

  • Prismessig får du en ny bobil til samme nivå som en personbil.

  • Bobiler er slett ikke bare til sommeren, men kan fint brukes hele året.

  • Bobiler holder seg veldig godt i verdi, sammenlignet med personbiler.

  • Kjøp og bruk av bobil blir stadig med populært, og har hatt en merkbar økning de siste årene.