Marius (21) er unik i renholdsbransjen

På 17 år har Mint Renhold vokst til en viktig trøndersk bedrift innen renhold, hovedrengjøring og kantinetjenester. Med enda flere medarbeidere som Marius Sandøy (21) på laget, vil de vokse videre.

Marius Sandøy er Trøndelags eneste renholds-lærling, og kanskje Sør-Norges eneste også. Han stortrives med en praktisk og utegående arbeidshverdag. Nå i august jobber han med å støtte de som står bak dette bygningsprosjektet på Grilstad, med rydding og vedlikehold. Foto: Adresseavisen Brand Studio
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

- Jeg vil nå helst ikke stikke meg så mye frem, sier 21-åringen beskjedent. Men han er likevel ganske så spesiell, og et godt eksempel for selskapet Mint Renhold i Trondheim. Marius er ifølge daglig leder i Mint Renhold, Lise Thun, nemlig den eneste lærlingen i renholdsbransjen i Midt-Norge, og trolig i hele sør-Norge. Dermed er han en ung mann som får en helt unik fagkompetanse, noe Mint Renhold mener er kjempeviktig både for den enkelte arbeidstaker og for bedriften generelt.

Mint Renhold leverer tjenester til en rekke trønderske bedrifter, som for eksempel dette bygget på Grilstad, som er eid av et Koteng-selskap. Lærling Marius Sandøy jobber på et annet bygg i nærheten i det daglige, men møter gjerne daglig leder i Mint Renhold, Lise Thun, for en kaffe og prat. Foto: Adresseavisen Brand Studio

- Vi har jo vært ute og søkt etter lærlinger også, men responsen har vært svak. Vi tror dette kan være en spennende karrierevei for mange, så nå håper vi flere enn Marius tar kontakt, sier hun.

For både bransjen generelt og Mint Renhold vokser. Trondheimsbedriften ble grunnlagt i 1999, er lokalt eid og driver primært med daglig renhold, hovedrengjøring (temporært renhold), og kantinetjenester. Mint er ISO-sertifisert på kvalitet, HMS og miljø. De som arbeider i Mint Renhold har lang og allsidig erfaring innen renhold. 30 prosent av de ansatte har fagbrev i renhold, samt de fleste i administrasjonen. Omsetningen nærmer seg 100 millioner kroner og selskapet har en stor avdeling i Oslo. Nå skal de også ansette en regnskap- og økonomiansvarlig for å styrke selskapet videre.

Lyst å jobbe for Mint Renhold? Sjekk ut stillingen hos Experis her!

Obs! Søknadsfristen for denne jobben kan ha gått ut (red.anm.)

Mest mulig ute hos kundene

- Vi har ingen spesielle stabsfunksjoner i Mint. Hos oss handler alt om å legge ressursene i driften, så her trenger vi folk som kan ta et tak og være operative. Fokuset vårt er god opplæring og tett oppfølging av kundene, forklarer Lise Thun.

Mint Renhold prioriterer arbeidet ute hos kundene: F.v. Nina, Anna, Janne og Bjørn Tore.

Vi treffer Lise Thun og lærlingen Marius i et nytt kontorbygg på Grilstad i Trondheim, eid av et Koteng-selskap. Like ved er et nytt bygg under bygging og det er her Marius har det meste av sin arbeidshverdag for tida. Her støtter han bygningsarbeiderne med renhold og vedlikehold i det daglige.

- Det er en viktig oppgave å holde byggeplasser så ryddig som mulig, og jeg synes vi får det til på en god måte her, forklarer Marius. 21-åringen valgte denne karriereveien etter to år på videregående og litt manglende motivasjon for mer skolearbeid. En stillesittende kontorjobb var heller ikke noe alternativ.

- Arbeidsmiljøet i Mint Renhold er kjempebra, skryter han. Og fortsetter:

- Jeg har varierte oppgaver og slipper å sitte inne på et kontor, for det ville ikke vært noe for meg, forklarer Marius. Han har som alle lærlinger noe lønn i opplæringsperioden og vil få et fagbrev innen renhold når han er ferdig.

Vil bli etterspurt

- Med veksten i denne bransjen og etterspørselen etter kvalifisert arbeidskraft, så får Marius en helt unik kompteanse i lærlingeløpet sitt. Det gir ham noe han kan bygge videre på i jobben og karrieren, sier Lise Thun. Hun er klar på at både Mint og arbeidsmarkedet i Norge generelt trenger mer arbeidskraft av denne typen.

Daglig leder Lise Thun er storfornøyd med sine ansatte. Her har hun og lærlingen Marius møtt på Nina, som jobber på et Koteng Eiendom-bygg på Grilstad. Foto: Adresseavisen Brand Studio

- Mange velger jo en akademisk karriere, men vi trenger arbeidskraft i de praktiske yrkene. Marius er derfor et godt eksempel på noen som velger litt annerledes og samtidig får en praktisk rettet og etterspurt kompetanse. Alle kan ikke bli akademikere, mener hun. Som Marius, så understreker hun betydningen av det arbeidet som Mint Renhold driver med.

- Den type renhold vi driver med er av stor samfunnsmessig og økonomisk nytte. Skikkelig vedlikehold av bygninger øker levelengden på eiendom. Og godt renhold virker preventivt i forhold til sykefravær.

Mint Renhold har, som mange andre renholdsselskaper, dessuten mange fremmedspråklige ansatte. Lise Thun sier bransjen gjør en kjempeviktig integrasjonsjobb i kraft av dette. Mint tar denne oppgaven på alvor, med blant annet norskkurs for ansatte som trenger det.

- Integreringen i praksis er nok noe bransjen vår kunne fått mer anerkjennelse for, mener hun.

Nysgjerrig på Mint Renhold? Sjekk nettsiden deres her!

Experis finner kandidater

Interessert i jobben som regnskap– og økonomiansvarlig i Mint Renhold? Det er

Experis

som håndterer prosessen videre. Kontakt Anne Dordi Alseth på mobil 92 44 82 68 eller epost

anne.dordialseth@no.experis.com

, eller Grethe Hustad på mobil 93 46 84 44 eller epost g

rethe.hustad@no.experis.com

.