Vil du fjerne papirarbeid i bedriften din? Da vil denne konferansen hjelpe deg!

Med konferansen MorgenDagen 2016 vil Sparebank 1 Regnskapshuset inspirere midt-norske bedriftsledere til å ta i bruk moderne, tidsbesparende løsninger – som fins i dag.

Det papirløse samfunn er ennå et stykke unna for folk flest, men SpareBank 1 Regnskapshuset sin konferanse kan gi deg gode tips om hvordan bedriftsledere faktisk kan klare det. Foto: Shutterstock
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Konferansen MorgenDagen 2016 er den første i sitt slag. Sparebank 1 Regnskapshuset legger nå ned store ressurser i å invitere små og mellomstore bedrifter i Midt-Norge til konferansen, som skal gi nyttige tips til hvordan fremtiden for regnskapsføring er. 19.oktober er datoen, Scandic Hell Hotel er stedet.

Olav Lindebrekke og Magnus Wæraas i SpareBank 1 Regnskapshuset gleder seg til konferansen MorgenDagen 2016 den 19.oktober. Foto: Adresseavisen Brand Studio

- Målet er å få med SMB-lederne i Midt-Norge. Vi har et godt sammensatt, variert og interessant program, der deltakerne kan lære av erfaringer fra andre i næringslivet, sier seniorkonsulent Magnus Wæraas og direktør for digitale tjenester, Olav Lindebrekke i

SpareBank 1 Regnskapshuset SMN AS

.

Fortsatt er det slik at en del bedrifter bruker mye papir i sin virksomhet. Men fra en fortid preget av kvitteringer og bilag i kofferter og skuffer, er nå også regnskapsbransjen på full fart inn i den digitale verden. Sparebank 1 Regnskapshuset mener bedrifter kan komme et godt stykke med smarte løsninger og teknologi som allerede fins.

- Selv om mange kunder ennå jobber veldig papirbasert, har det de siste årene skjedd en radikal endring av regnskapsbransjen, sier Wæraas. MorgenDagen 2016 er selskapets første arrangement av denne typen og målgruppen er i hovedsak ledere for små og mellomstore bedrifter i Midt-Norge. Fokus vil være nye løsninger og tjenester bedrifter kan ta i bruk i dag, som for eksempel skybaserte løsninger som avløser gammeldags papirflytting og arkivering. Samtidig vil det også bli et blikk inn i fremtiden.

Konferansen MorgenDagen 2016, i regi av SpareBank 1 Regnskapshuset, arrangeres 19.oktober på Scandic Hell Hotel. Her blir det nyttig informasjon om fremtidens regnskapsløsninger. Foto: Illustrasjon: Sparebank 1

Suksess-historier

Eks-syklist Dag Otto Lauritzen er konferansier og har kanskje det mest gjenkjennelige kjendisansiktet, men i tillegg vil både kunder og foredragsholdere belyse utviklingen i bransjen på sin egen måte:

*Visma Software viser hvilke løsninger som kan spare deg tid og penger.

* Austmann Bryggerier startet med penger fra to mødre og ei tante, ble kjapt et av landets største mikrobryggerier, og samarbeider nå med HansaBorg Bryggerier. Austmennene forteller om reisen sin.

* Tripletex er et skybasert regnskapsprogram og derfor tilgjengelig overalt - alltid. De har som mål å gjøre daglig leder fullstendig papirløs. Hvordan klarer de det?

* Signering av dokumenter tar tid og koster penger. Signere.no har løsninger for digital signering, og de viser hva som kan tas i bruk i dag.

* SpareBank 1 har alt tatt i bruk roboter i kundebehandling. Kan robotene hjelpe deg i din jobb?

* Byrået Utbrudd i Trondheim ble startet i 2013 med ett mål for øye; å bli et av Norges fremste digitale fagmiljøer. Ambisiøst? Ja. Mulig? Definitivt! De forteller selv om sin reise.

* I tillegg er også Sparebank 1 SMB Lab representert for å snakke om sitt arbeid med å utvikle digitale tjenester for bedriftskunder.

- Det blir altså mulig å høre om suksesser og utfordringer fra en rekke spennende aktører. Så vi får ikke bare høre om produktene som kan lette hverdagen til bedriftslederne, vi får høre fra bedrifter som har gjennomført dette i praksis. Siden det er første gangen vi har et arrangement som dette, gleder vi oss ekstra til å se hvordan det går, sier Olav Lindebrekke.

Har tatt posisjon

Samtidig er dette en ny arena for SpareBank 1 Regnskapshuset å vise seg frem på. De har i løpet av de siste årene tatt en betydelig posisjon på regnskapstjenester. SpareBank 1 Regnskapshuset SMN AS er i sin helhet eid av SpareBank 1 SMN og er totalleverandør av økonomiske tjenester innen forretnings- og landbruksregnskap samt eiendomsforvaltning. SpareBank 1 Regnskapshuset er nå en av de tre største aktørene i regnskapsbransjen i Norge. I Midt-Norge teller selskapet nå 250 medarbeidere.

Selv mener Wæraas og Lindebrekke at god rådgivning med personlig oppfølging, kombinert med enkle og effektive systemer og arbeidsprosesser for kundene, er noe av det som har ført til veksten.

- Vi har stor vekt på lokal forankring og har avdelingskontor fordelt på totalt 21 steder i Trøndelag og Nordvestlandet, forteller Magnus Wæraas.

Regnskapsbransjen er i kraftig endring, ja radikal endring, vil enkelte si. Nå skal flere og flere løsninger ligge i skyen. Foto: Shutterstock

- Regnskapsbransjen er i radikal endring. For noen år siden var det sikkert 3-400 aktører i regnskapsbransjen bare i Trøndelag, fortsetter han.

- Nå er antallet langt mindre og noen større aktører dominerer mer. Mange mindre aktører har ikke muskler til å henge med i kravene til digital utvikling, tror han.

Vil du ha oppdateringer fra oss rett i feeden din? Følg SpareBank 1 Regnskapstjenester på Facebook