FitnessNora: - Ta med babyen på trening

Nora Fredagsvik elsker å kunne løfte tyngre og tyngre vekter. Nå har hun fått seg en ny treningspartner – lille Ulrik på 6 mnd.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

- Jeg bruker å ta med Ulrik på trening. På HIT The Gym har vi egne gruppetimer der babyen kan være med, og vi kan bruke babyen som ekstra vekt. Han elsker jo å bli løftet opp og ned og fram og tilbake, så da blir det artig for han, og trening for meg, ler hun.- Også er det ingen som ser rart på deg hvis babyen begynner å skrike under trening. De har jo med baby selv, og vet hvordan det er.

Nora Fredagsvik takket nylig ja til drømmejobben som senterleder for det splitter nye treningssenteret HIT The Gym på Ranheim. For mange er hun kanskje mest kjent som forfatteren bak bloggen FitnessNora – en blogg som, i likhet med Noras hverdag, har endret mye seg den siste tiden. Fra å være en blogg om livet som aktiv fitnessutøver, handler bloggen nå mer om hvordan man kan kombinere trening og sunt kosthold med en baby på armen.

- Fitness er jo en veldig spisset interesse, men det å få trening og barn til å passe inn i tidsklemma, tror jeg mange kan kjenne seg igjen i. Jeg har jo lyst til å formidle at trening og kosthold ikke trenger å være så vanskelig, og det får jeg jo vist enda bedre nå som jeg er mor selv, sier Nora.

Vil ikke gi fra seg babyen til hvem som helst

Lille Ulrik trives på HIT The Gym, og smiler stort i vogna. Å ha en baby har ikke bare endret hverdagen, men også fått Nora til å tenke annerledes i problemstillinger hun møter på jobben.

- Barnepassen, for eksempel. Det er ikke noe jeg har tenkt så mye på før jeg fikk barn, men nå ville jeg aldri gitt fra meg babyen min til hvem som helst, sier hun.

Barnepasser Heidi Ler Johnsen tar vare på Ulrik når Nora trener.

Og det trenger hun heller ikke. I dag blir barna på HIT The Gym passet av utdannede førskolelærere, barnevernspedagoger og barne- og ungdomsarbeidere.

- Det er unikt for Trondheim å ha så kvalifiserte folk i barnepassen. Da føles det veldig trygt å trene selv også – de har jo mye mer peiling på barn enn meg, ler hun.

Aktive barn

Ellers så er Ulrik med på trening. Nora håper at han etter hvert vil prøve å herme etter og synes det er morsomt, slik at han tidlig lærer seg at kroppen er til for å brukes.

Aktiv barnepass med kvalifiserte barnepasser sørger for at ungene har det artig på HIT The Gym.

- Det gjelder for så vidt alle barna som kommer hit på HIT The Gym. Vi setter ikke ungene i barnepassen foran en TV – her er det mye lek og fart og moro. Vi vil at de skal være aktive, enten det er sammen med foreldrene eller hver for seg, sier hun.

Som gravid trente Nora aktivt helt fram til dagen før hun dro på føden. Det kan de aller fleste gjøre, mener hun. Men etter fødselen, var saken en annen.

- Jeg hadde sett for meg at det skulle ta mye kortere tid å komme meg tilbake til trening enn det gjorde, sier hun.

Det tok lang tid og mye tålmodighet å bli sterk nok i magen igjen til å kunne gjøre den typen trening hun liker best.

- I ettertid skjønner jeg jo at kroppen ikke nødvendigvis spretter tilbake som før på et par uker, når den har endret seg så mye på 9 måneder. Men det var en tålmodighetsprøve, sier hun.

I november begynner Nora å jobbe 100% igjen, etter en periode med 50% mammapermisjon. Da er hun tilbake i verdenen hun elsker – å kunne hjelpe folk med å nå sine mål. Kanskje vil hun også bruke egen erfaring med trening etter fødsel og ha egne treningstimer for barselsmødre. Men fitnesskarrieren?

- Jeg er jo et skikkelig konkurransemenneske, og elsker å se hva kroppen får til. Så jeg vil ikke utelukke å stille i en ny fitnesskonkurranse helt enda, smiler hun.

Familietimer på HIT The Gym

  • FAMILIETRIM (fra 0 år)

  • BARNEYOGAKIDS (fra 5 år)

  • BARNEDANS (5-12 år)

  • LEK & RYTME (fra 1 år)

  • TRENSAMMEN (fra 7 år)

  • LEK&RYTME (fra 2 år)

  • BABYYOGA, BABYMAGE, BABYSTEPSTYRKE(for gravide eller nybakt mamma)

  • FAMILIETABATA (fra 0 år)

  • FAMILIEYOGA (fra 2 eller 10 år)

  • BARNEDANS (5-9 år)HIT THE GYM / Ranheim / Nordre / Melhus www.hitthegym.no* Stjernetimer på timeplanen – Barn over 10 år i følge med en voksen kan være med på timene.

Alle barn over 13 år kan delta på gruppetimer og trene i styrkesalen sammen med en foresatt.

Les mer om gruppetimene her!