Dette er de fem hotteste juleantrekkene for menn

Klassisk dress til julefesten? Det kan funke fint. Men ikke uten de riktige detaljene.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Et godt kjent engelsk uttrykk skal ha det til at ”The devil is in the details”, og det er ganske dekkende om man ser på årets herremote på festfronten. Den klassiske sorte, grå eller marineblå dressen i skapet trenger ikke å være utdatert, selv om det i år er andre ting som kanskje står høyest på ønskelisten; nemlig detaljene.

Geir Eggen og Bjørn Tore Vigdal har på seg dresser og tilbehør fra Dressmann og sko fra Din Sko.

- En dress ser alltid bedre ut på fest om man dropper den hvite skjorta og heller er litt kreativ. Noen ganger skal det ikke mer til enn et lite tørkle, skjerf eller slips som skiller seg ut. Man må tørre å legge på det lille ekstra, forteller Geir Eggen, butikksjef på Dressmann på Trondheim Torg.

Gå utenfor boksen

Man kan aldri gå feil med en fin dress med god snitt, men både Selected, Volt og Park på Trondheim Torg viser at man derimot slett ikke trenger å kjøpe en dress som en lik alle andres. Tenk stoffer som grovt ull, lin eller kanskje pinstripe-mønstret? Og fargene er heller ikke av det kjedelige slaget.

- Vi ser helt klart at mange vil ha noe litt annerledes enn mengden. Denne kongeblå dressen er utrolig lekker og passer godt i høytiden. Den skiller seg ut, uten å være skrikende og med det riktige tilbehøret sitter den som et skudd, sier Thomas Nilssen på Park, og viser fram den populære dressen.

Thomas Nilssen har på seg dress og tilbehør fra Park, sko fra Bianco, veske fra Morris og klokke fra Gullfunn.

Bortsett fra kongeblå, er det mye burgunder og jordfarger i herremoten denne jula. Og selv om du kanskje ikke vil slå til med en dress i burgunder, finnes det andre måter å live opp antrekket på. Stikkordet er å tenke litt utenfor boksen, og der kommer vinterens store hit i motebildet inn.

- Jeg droppet skjorta og tok heller en turtleneck under dressjakka. Den gir en mer casual look, samtidig som den er både stilren og kul, forteller Lucas Ødlund på Volt på Trondheim Torg.

Lucas Ødlund har på seg klær fra Volt, sko fra Falkanger Sko, briller fra Eye Factory og armbånd fra Gullfunn.

Trenger ikke være stivpyntet

Den høyhalsede genseren, gjerne i en god ullblanding, finner du i alle slags farger og varianter i mange av Trondheim Torgs butikker. Og her oppfordres man til å tråkke litt utenfor komfortsonen.

- De fleste går for de fargene de har fra før i skapet, og da er det gjerne sort, hvitt, blått og grått. Men man kan løfte et helt antrekk ved å velge en litt sprekere farge, mener Ødlund.

Sigurd Melsom har på seg dress fra Selected, boots fra Skoringen og veske fra Bag.

Selv om dressen står høyt i kurs, er det meste lov i dagens motebilde. En fin skjorte i kombinasjon med tøffe chinos kan være like bra. Og vil du ta den litt lengre, mener Arne Strøm Tingstad på Carlings at jeans slett ikke trenger å høre hverdagen til.

- Det fine med jeans er at den kan brukes til alt. I vinter er det mørke jeans som gjelder, og kombinasjon med en fin skjorte er man klar til fest. Så lenge man har en stil man føler seg komfortabel i, kan man nesten gå i alt – også på julefesten, mener Arne.

Arne Strøm Tingstad har på seg klær og sko fra Carlings.

Uansett hva du liker og føler deg komfortabel i, finner du garantert årets juleantrekk på Trondheim Torg.

Hårstylingen i denne saken er gjort av Antoniette og Trondheim Torg Frisør.