Slik kler du barna opp til julefesten

Duse farger, flotte snitt og spennende detaljer er stikkordet når du skal velge festklær til barna denne julen.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Å finne festklær trenger slett ikke være vanskelig, og nå bugner Trondheim Torgs butikker over av flotte klær til både små og store barn. I år er det mye duse farger, fine snitt og glitrende detaljer som i barnebutikkene.

Vilma har på seg antrekk og sko fra KappAhl og veske fra Accessorize.

- Vi ser mye lyse og duse farger nå, men også mørkeblått, burgunder og klar rødt. Det er utrolig mye fint å velge mellom i gode kvaliteter for både gutter og jenter, forteller Pia Camilla Berg på Name It på Trondheim Torg.

Glitrende tilbehør

Selv om kjolene til jentene skal være enkle og fine, er det mye fokus på de små detaljene i år. Og en av årets største vinnere er strømpebukser med glitter.

Luna har på seg kjole fra Cubus og sko fra Kappahl og veske fra Accessorize og klokke fra Gullfunn.

- Litt glitter spriter opp antrekket, så det er veldig populært. Mange jenter ønsker seg nok også litt fint tilbehør som en liten matchende veske eller hårpynt. Gjerne med en liten dose glitter der også, sier Berg og smiler.

Årets julemote for barn henter klar inspirasjon fra de voksne, og både fuskepelsjakker og fine 50-tallsinspirerte kjoler er å finne i butikkene. I tillegg er bukser populært pentøy – også for jenter.

- Vi ser helt klart mye finbukser til jenter, inspirert av trendene som er i vinden nå. Med en pen bluse er vide, sorte penbukser like fint til julen som en kjole, mener Berg.

Lone har på seg antrekk fra Name It, armband Accessorize, smykke fra Gullfunn og sko fra Skoringen.

Komfortable festklær

For små og store gutter er det fortsatt dress som gjelder, men også fine jeans og chinos passer fint til julefeiringen. Klassiske og enkle snitt, tilpasset barns aktivitet.

Mats-Henrik har på seg dress, skjorte fra Cubus, sko fra Falkanger. Leken er fra BR Leker.

- Dressene er veldige fine, men har også fokus på komfort. Selv om vi pynter barna til jul så må de jo få lov å være aktive. Mange vil heller ha myke jeans eller chinos med en fin skjorte til, og også der er det mye fint å velge mellom, sier Anita Wroldsen på Cubus på Trondheim Torg.

Og selv om høytiden er en periode for mye penklær for de minste i familien, er det ikke til å komme ifra at barn er aktive – og kanskje aller helst vil være ute. Da er det viktig å fokusere på kvalitetsklær med gode varmegenskaper, og gode sko til aktive små føtter som gleder seg til jul.

Ole Joakim har på seg antrekk og sko fra G-Sport og klokke fra Gullfunn. Leken er fra BR Leker.

Uansett om du trenger finkjoler, dress eller uteklær til aktive barn, så finner du garantert årets juleantrekk på Trondheim Torg.

Hårstylingen i denne saken er gjort av Antoniette og Trondheim Torg Frisør.