- Sannsynligvis ett av byens beste rekkehuskjøp

Det sier ansvarlig megler, Tonje Borthen, om et av byens større boligprosjekter, lokalisert til Lund Østre på Heimdal.

Høiseth Hage blir ett av byens mest attraaktive boligområder, mener ansvarlig megler Tonje Borthen (i midten), sammen med eiendomsmegler Katrine Brekke Borren og utbygger Åge Eriksen. Foto: EiendomsMegler 1
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

I henhold til gjeldende planer skal det i løpet av en 6-årsperiode bygges om lag 450 boliger i området. Prosjektet hvor EiendomsMegler 1 tilrettelegger for salg omfatter 97 boliger, fordelt på 72 rekkehus, 18 halvparter og 7 eneboliger. Utbygger er Villaservice Feltutbygging AS, og byggetrinn 1 med oppstart sommeren 2017 innebærer 48 rekkehus og 12 halvparter. Den nye bydelen med boligene i byggetrinn 1 har fått navnet Høiseth Hage.

Høiseth Hage blir ett av byens mest attraaktive boligområder, mener megler Tonje Borthen (i midten). Foto: EiendomsMegler 1

LES OGSÅ: Vår digitale boligavis

- Fordelaktig med fastpris

Et fortrinn med de planlagte boligene på Lund Østre, sammenliknet med det ordinære boligmarkedet, er at du slipper å bekymre deg for budrunder hvor prisen presses stadig oppover.

- Boligene selges med fastpris. Dermed vet du at boligen er din etter at kontrakten er gjennomlest og signert og andre formaliteter er ordnet. På den måten blir hele kjøpsprosessen mer forutsigbar og du kan bruke ventetiden til å senke skuldrene og virkelig se fram til å flytte inn i drømmeboligen, sier Borthen. I tillegg vektlegger hun at du reelt sett kan spare penger på å kjøpe nytt.

- I utgangspunktet har du da en vedlikeholdsfri bolig, samt at dokument-avgiften er lavere i og med at boligen ikke er ferdig oppført på kjøpe-tidspunktet. Dermed beregnes dokumentavgiften ut i fra tomtepris i stedet for kjøpesum, forklarer hun.

- Hvor store er boligene i byggetrinn 1 med tanke på bruksareal?

- De er fra 112 til 127 kvadratmeter. For begge boligtypene er det muligheter for tilpasset planløsning ut i fra ønsker og behov. Innholdsmessig har både rekkehus og halvparter romslige løsninger, med store vindusflater, attraktive utearealer med plen, blomsterbed og busker, samt egne tilrettelagte vaskerom. Man har vært bevisst på hvor og hvordan lys entrer boligene, på å få til en god romfølelse, og samtidig utformet boligene med et formål om å oppnå høy grad av funksjonalitet. Av andre fortrinn trekker Borthen frem tilrettelagte parkeringsmuligheter i parkeringskjeller:

- I dagens boligmarked er det å kunne ha mulighet til å parkere i nærheten av egen bolig noe mange verdsetter. Dette er det tatt hensyn til i utformingen av boligområdet. Eiere av rekkehus og halvparter får egen plass i parkeringskjeller med atkomst fra tun via trapperom og heis. Det blir også etablert et miljøvennlig renovasjonssystem på området, såkalt søppelsuganlegg, for håndtering av papir og restavfall.

Her på Lund Østre blir det mye for pengene, mener utbygger Villaservice Feltutbygging og EiendomsMegler 1. Foto: EiendomsMegler 1

Familievennlig

Nærheten til skoler, barnehager, butikker og fritidsaktiviteter gjør det nye boligområdet attraktivt for flere:

- Slik boligområdet er plassert, cirka halvannen kilometer vest for Heimdal sentrum ligger det midt i smørøyet for de som setter pris på nærhet til naturen, gode turmuligheter, og ikke minst et variert utvalg av forretninger og spisesteder. Vinterstid er det kort vei til preparerte skispor, og sommerstid har man gode muligheter for kvalitetstid ved å ta i bruk de mulighetene som finnes i lokalmiljøet. Og som en ekstra bonus vil man på godværsdager kunne nyte panoramautsikt i retning sørvest mot utløpet til Gaula, Øysand og Trondheimsfjorden, sier Borthen.

- Summerer man alle fordelene er det liten tvil om at Høiseth Hage er blant byens beste rekkehuskjøp, legger hun kjapt til.

Sett denne? Din lille gudie til ulike eierformer