Ine og Thrine har suksess med feminine gårdsklær

Ideen om å lage unike gårdsklær for kvinner, gjorde at Thrine Bye Heggum og Ine Bye Rossetnes med firmaet Traktorpikene i Grong i Nord Trøndelag, vant Talentstipend fra SpareBank 1 SMN i 2016.

Søstrene Ine Bye Rossetnes og Thrine Bye Heggum fra Grong gjør sukses med med firmaet Traktorpikene etter at de vant Talentstipend fra SpareBank 1 SMN i 2016. Foto: Line Berre
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

SpareBank 1 SMN skal tidlig i 2017 dele ut nye talentstipend innen idrett, kultur og til grundere i næringslivet. Thrine og Ine i Traktorpikene anbefaler alle å søke eller nominere noen. Tidlig i 2016 vant de selv 50 000 kroner, som ett av hovedstipendene.

Informasjon og søknadsskjema for Talentstipend 2017 finner du her!

- Vi søkte ikke selv, men næringssjefen i kommunen søkte. Og så vant vi! forteller en glad Thrine Bye Heggum. Talentstipendet kom godt med, både i form av penger og oppmerksomhet.

Plagget Bringebær fra Traktorpikene. Foto: Line Berre

- Traktorpikene ble mer kjent, vi fikk økt troverdighet og vår egen selvtillit vokste, forteller hun. Også nettverket og støtten fra SpareBank 1 SMN utgjør en stor verdi for en bedrift i oppstartfasen, sier Thrine.

Traktorpikene startet så smått for tre år siden, etter at Thrine og søsteren Ine kom opp med ideen om å lage gårdsklær som er tilpasset kvinner.

- Både utsnitt og farger har alltid vært tilpasset menn. Vi er gårdsdamer selv og ønsket oss andre typer klær. Så tenkte vi at siden vi ønsket det, så er det sikkert et behov hos andre også. Så vi gikk i gang, forteller Thrine.

Nettbutikk og messer

De ulike produktene selges via nettbutikken og på ulike messer rundt om i landet. Slik er Traktorpikene nå blitt en bedrift med millionomsetning, og den krever mer og mer av Thrines og Ines tid. For det skal ikke stoppe her:

- Traktorpikene dobler omsetningen hvert år. Vårt mål er å vokse videre og vi tror på å skape en solid og god arbeidsplass for oss selv og andre her i Grong, sier Thrine. For de har ingen planer om å flytte fra Grong, tvert imot; Grong er utrolig viktig for de to grunder-damene.

Plagget Timotei fra Traktorpikene. Foto: Line Berre

- Vi bruker gjerne lokale modeller for klærne og vi får laget reklamemateriell lokalt også, forteller Thrine, som også merker en dreining i kundemassen.

- Nå er jo mannfolkene like interessert! De har skjønt at kvinner nå vil ha mer tilpassede produkter enn de tradisjonelle klærne, så mannfolkene handler gjerne til kona eller samboeren.

Viktig stipend

Talentstipendet fra SpareBank 1 SMN er ikke den eneste prisen Traktorpikene har fått med seg den siste tida. Bankens stipend har likevel betydd noe ekstra for de aktive søstrene i Grong.

- Vi har vunnet flere priser, men Talentstipendet var kjempeviktig. Ikke bare fikk vi god reklame i form av omtale og en super video, som de laget.

Thrine Bye Heggum Ine Bye Rossetnes fra Grong gjør suksess med med firmaet Traktorpikene, etter at de vant Talentstipend fra SpareBank 1 SMN i 2016. Foto: SpareBank 1 SMN

Som grunder er det jo også utrolig mye å sette seg inn i av lover, regler og rutiner, og en aktør som SpareBank 1 SMN har virkelig mye å bidra med, i form av enorm kompetanse og nettverk og tilgang til ulike fagseminarer og lignende. Det kommer godt med, både for oss og andre grundere, mener Thrine.

- Og Traktorpikene om ti år?

- Da går vi bare rundt og sjefer, ler Thrine.

Har du det lille ekstra, eller kjenner du noen som fortjener et Talentstipend? Les mer her