Langrennskometen: - Så mye kan talentstipend bety for unge utøvere

Årets sesong har vært en skikkelig opptur for Johannes Høsflot Klæbo (20). Og et Talentstipend fra SpareBank 1 SMN ble en del var grunnlaget for at landets nye langrennsprofil kunne lykkes.

Johannes Høsflot Klæbo har tatt langrennsverden med storm denne vinteren. Nå forteller han om hvor viktig det har vært med Talentstipendet han fikk sist vinter. Foto: Scanpix
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

- Da jeg vant Talentstipend tidlig i 2016, så var det med på å gi meg en mulighet til å konsentrere meg om idretten min. Jeg har gode støttespillere og samarbeidspartnere ellers også, men stipendet fra SpareBank 1 SMN var en viktig del av grunnlaget for det som skjer nå, mener Johannes.

Emil Iversen - enda en stolt mottaker av Talentstipend fra SpareBank 1 SMN. Foto: Scanpix

Sammen med langrennskollega Emil Iversen (lille bildet) så vant han Talentstipend tidlig i 2016. Pengene ble brukt til å finansiere utviklingen av langrennskarrieren hans. Og den har virkelig skutt fart i år. Fra å være en ung og lovende kar ifjor, gikk han seg inn blant de etablerte allerede denne vinteren, med pallplasseringer og kjempegode resultater i verdenscupen på ski.

Her kan du lese mer om Talentstipendet og søke eller nominere noen!

- Om det har skjedd mye i det siste? Ja, det kan jeg skrive under på. Det er jo et helt annet trykk fra interesserte og media når man er med i verdenscupen, slår han fast. Men han synes det går bra og gir familie, støttespillere og apparat rundt landslaget æren for at han får konsentrere seg om å gå fort på ski.

Handler om resultater

- I toppidrett handler jo alt om å oppnå resultater. Samtidig er det viktig å ha begge beina trygt plassert på jorda, mener den fornuftige 20-åringen, som er hjemme i førjuls-Trondheim når vi snakker med ham. Han har tatt seg tid i et travelt program, til å reflektere over Talentstipendet han fikk og hvor viktig en slik ordning er.

Johannes Høsflot Klæbo er på kort tid blitt ski-Norges nye yndling! Foto: Scanpix

- Å vinne noe slik er stort for en ung utøver, uansett om det er idrett eller kultur eller næringsliv. Det er et veldig tydelig uttrykk for at noen tror på deg og arbeidet ditt. Noen utøvere går det fort med i karrieren, andre trenger mer tid, da er det viktig at denne type ordninger støtter langsiktig arbeid også. Det er jo ikke slik at alle vinner stipend første gang man søker eller er nominert, noen trenger lenger tid. Men det er verdt det, fordi dette betyr tillit og mulighet til å satse videre, mener Johannes.

Ivrige sjeler

Langrennsløperen vet det fins mange ivrige sjeler der ute, som fortjener støtte og hjelp i arbeidet.

- Både innen idrett, kultur og næringsliv er det mange talenter, som fortjener å bli sett, så jeg synes det er utrolig bra at man deler ut slike stipend til ulike personer. Dette er folk som ofrer time etter time for det de brenner for, ofte med et langsiktig perspektiv. Uansett om det er dårlig vær eller en sen lørdag kveld, så bruker de den tiden som trengs. Derfor anbefaler jeg alle om å søke stipend, eller nominere noen som trenger det for å lykkes med det de holder på med, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Søk Talentstipend her!

LES OGSÅ: Derfor deler SpareBank 1 SMN ut Talentstipend