Slik ble Kristoffers drømmeprosjekt levende

Da jazzmusiker Kristoffer Lo (31) vant stipend fra SpareBank1 SMN i 2013, så kunne han realisere sin musikalske drøm.

Talentstipendet i 2013 ble et springbrett for musiker Kristoffer Lo, slik at han kunne realisere sin musikalske drøm sammen med Trondheim Jazzorkester. Foto: kristofferlo.com
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

-Jeg hadde søkt om stipend også tidligere, fordi jeg hadde et mål om å utvikle et helt spesielt og tydelig musikkonsept. Tidligere søknader slo ikke til, men i 2013 gikk det min vei, forteller tubaist og gitarist Kristoffer.

Musikkstykket Kristoffer da fikk midler til å jobbe med, ble skrevet for Trondheim Jazzorkester og deretter fremført til stor jubel og applaus under Moldejazz året etter.

SpareBank 1 SMN skal dele ut nye stipender i 2017: Informasjon og skjema finner du her!

Det deles dermed igjen ut hovedstipend og andre stipender innen idrett, kultur og næringsliv. Kristoffer anbefaler alle om enten å søke selv, eller nominere noen man kjenner. Stipendet fra SpareBank 1 SMN er i denne sammenhengen, ansett som landets gjeveste jazzpris.

- Det er fantastisk å bo i et land der det er mulig å få denne type støtte. Om det er i det private det skjer, eller fra det offentlige pengene kommer, er ikke det viktigste. Poenget her er at dette er noe som gir langsiktig avkastning, mener han.

For Kristoffer var målet å bruke full blåserrekke, rockekomp og vokalister, blant annet, samt en konsertfremføring med et særegent visuelt uttrykk. Lo, som opprinnelig er fra Vestby og gikk på Ski videregående skole, er utdannet ved jazzlinjen til NTNU og er en sentral mann i Trondheims jazzmiljø. Han spiller blant annet i bandene Pelbo og Highasakite.

SpareBank 1 SMN sin utdeling sees på som noe av det gjeveste innen jazz-stipend i Norge. Målet er å stimulere til at jazzmiljøet i Trondheim og Midt-Norge fortsatt skal produsere talenter på høyt internasjonalt nivå.

- Det som ble spesielt for min del, var at jeg fikk en sjanse til å jobbe med de beste i bransjen og samtidig ble deres arbeidsinnsats verdsatt i form av betaling. For en ung musiker var det som en drøm å kunne jobbe langsiktig på denne måten, sammen med alle de flinke folkene. Stipendet gir sånn sett fortsatt effekt, fordi dette ble et viktig springbrett og nettverk for arbeidet videre, forteller Kristoffer Lo.

LES OGSÅ: Har du det lille ekstra, søk Talentstipend!