Gode tips til deg som er lei av dårlig skiføre

Ikke bruk vinterferien til å ergre deg over vinterens dårlige snøforhold. Skibygda Oppdal har gode forhold uansett type ski du måtte velge - langrenn, alpint eller randonee.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Vinterferieuka avsluttes med høydepunktet Saltdalshytta Skienern 25. februar. Bruk fridagene dine i Oppdal og oppdag den ordentlige vinterfølelsen igjen. Her kommer tips til deg som vil bruke vinterferien til ekte fjellopplevelser.

Ta med barna i løypene

Oppdal tilbyr et enormt boltreområde for langrenn. 120 kilometer med preparerte løyper, og et helt unikt breddetilbud. Her finner barnefamilien, mosjonisten og pensjonisten sine favoritturer enkelt. Uansett hvor du befinner deg i den store fjellkommunen er det alltid ei langrennsløype i nærheten. Dessuten ligger Oppdals stamløypenett høyt til fjells, derfor er forholdene stabile og snøsikre. Siste status på løypene finner du her.

Oppdal byr på gode opplevelser - uansett type ski du måtte velge.

Lek i bakkene

Ta med ungene på Grøtsætra skianlegg ved inngangen av populære Gjevilvassdalen og Skaret. Lek i akebakken, gå små skiturer i området og la de minste bestemme målet for dagen. Kafeen på Grøtsætra er også åpen hele vinterferien - kakao og vafler smaker aller best når man har vært på tur.

Besøk det flotte skianlegget

Oppdal har et av landets største alpinanlegg. Besøk de legendariske heisområdene med et nettverk som omfatter fire fjell, 40 nedfarter og 50 kilometer med løyper. Ønsker du å reise til et sted der skikjøring står i fokus, hvor du kan kombinere høyfjellskjøring med cruising i løypa, akrobatikk i terrengparken og morsom pudderlek i skogen? Da er Oppdal det eneste valget. Les mer om Oppdal Skisenter her.

Ta turen til bygdas storstue

Det vil komme til å bli feriedager hvor innendørsaktiviteter lokker mest. Da bør du innom bygdas storstue - Oppdal kulturhus. Nyt en film i en av Norges best besøkte kino, ta med hele familien i badeanlegget eller hva med en konsert? Folkekjære Hellbillies står på scenen 25. februar, her vil garantert storsalen fylles opp. Les mer om Oppdal kulturhus.

Badeanlegget er et populær inneaktivitet.

Nyt baksten til en mester

Visste du at norgesmesteren i baking finner du i Oppdal? Legg et besøk innom stenovnsbakeriet SPRØ i Oppdal sentrum etter skituren, og nyt bakst fra en mester. Kanelsnurrene vil du drømme om i flere uker etterpå! Bakeriet ligger i samme lokaler som den populære mathallen Smak & Behag. Her finner du lokale matvarer, og en fantastisk god atmosfære.

Disse kanelsnurrene kommer du sent til å glemme.

Mekka for toppturer

Den lett tilgjengelige fjellheimen sørger for at Oppdal er et mekka for toppturer. Her finnes utfordringer for alle ferdighetsnivå. Reis til rando-metropolen Storlidalen vest i Oppdal, og eller besøk Midt-Norges mest populære fjelltopp - Storhornet. Gleden er størst på tur ned igjen! Sjekk turmulighetene på turportalen Outtt Oppdal.

Nyt vinterferien med turer i oppdalsfjella.

Smak på spennende råvarer

Vil du ha en ekte matopplevelse i løpet av ferien, byr restauranten på Skifer Hotel på en meny av varierte og spennende råvarer. Avslutt skidagen med god mat og drikke på skihotellet, for meny sjekk her.

Bli med på høydepunktet

Bli med på høydepunktet som garantert vil gi deg noe å snakke om etter ferien - Saltdalshytta Skienern 25. februar. Turrennet som samler eliten, mosjonisten og familien til en skidag i kulisser av unik høyfjellsnatur, fantastisk stemning og minneverdige øyeblikk. Velg distanser som passer deg - 40 km/28 km/13 km - her garanteres følelsen av ekte skiglede.  Etter rennet er det duket for folkefest i Oppdal sentrum med premieutdeling utenfor Oppdal kulturhus, Fjelltapas på Skifer Hotel og Hellbillies avslutter kvelden fra scenen i kulturhuset. Meld deg på her.