Hvorfor er det så populært å handle i Sverige?

I vinterferien kan den korteste utenlandsturen fort være den mest lønnsomme. Rett over grensa, i spareland er dagligvareprisene ekstra hyggelige og turen dit kan være helt gratis.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Med en billig svensk krone (den svenske hundrelappen koster nå 94 norske kroner) så er de mye å spare. Helt uten å bruke app.

Handlevogna blir gjerne både større og billigere i spareland

De ekstra billige varene

- Generelt er inntrykket at prisene i Sverige er mye lavere enn i Norge, og det gjelder så langt i fra bare alkohol og tobakk men også alle de vanlige dagligvarene, forteller Henrik Weile, den lune dansken som driver Coop Storlien.

– For oss som liker å stelle til selskap og fest, er det ekstra mye å spare på de mer eksklusive varene som Serranoskinke, andebryst og indrefilet, for å nevne noe. –Kylling, konfekt, bacon, ost, leske- og energidrikker er også typiske mye-å-spare-på produkter som er ekstra populære blant trønderske kunder.

Henrik Weile er fra Danmark og selger billige dagligvarer til nordmenn i Sverige

Ombud for Systembolaget

Coop Storlien er også ombud for det svenske Systembolaget og leverer ut polvarer som er gjort på Systembolagets nettsider. Det norske regelverket tillater at man tar med seg alkohol- og tobakkskvote så lenge de lokale avgiftene er betalt, selv om man er borte mindre enn ett døgn. Hva som er tillatt kvote finner du på toll.no

Populær gjest på norske frokostbord.

Gratis buss

- Mange velger å ta bussen hit. Den er helt gratis, og det gjør jo grensehandelen ekstra lønnsom, sier Weile.

– Vi har hatt et samarbeid med Torleifs bussreiser i Trondheim i 20 år og de kjører gratis mellom Trondheim, Stjørdal og Storlien hver eneste dag og har ekstra turer på ettermiddagen i ukas fem første dager. Plass på bussen må forhåndsbestilles, enten på nett eller telefon hos Thorleifs bussreiser.

Mange velger den komfortable turbussen som også er gratis.

Lade elbil

Utenfor Coop på Storlien er det også montert ladestasjon for elbil. Mange er nok ikke klar over at verdens lengste vegstrekning tilrettelagt for elbil går fra Trondheim til Östersund med 11 hurtigladestasjoner på strekningen. Med elbil går handleturen både problemfritt og uten bompenger til og fra spareland.

Ide & tekst ved posisjon.no