Skal digitalisere norsk industri fra Trondheim

Bare syv måneder etter oppstarten, så vokser Kongsberg Digital ytterligere i Trondheim.

Kongsberg Digital satser fra nye lokaler på Grilstad. Her er Erik Skare, Vice president Sales & Marketing i Kongsberg Digital (t.v.) og Kristian Holm, vice president renewables & utilities.
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

1.juli i fjor startet det norske industri-lokomotivet opp Kongsberg Digital - et datterselskap som ifølge selskapet selv skal bli et ledende industrielt software-miljø.

- Flere bransjer og selskaper opplever store endringer og digitale skifter. Dette ønsker Kongsberg Gruppen å lede an i, og Kongsberg Digital blir en spydspiss, forklarer Kristian Holm, vice president renewables & utilities i Kongsberg Digital. Nå skal selskapet rekruttere fire nye medarbeidere, deriblant en Product Manager og en Sales Manager.

Se ledige jobber hos Kongsberg Digital i Trondheim her!

Kongsberg Digital er altså bare et drøyt halvår gammelt, og avdelingen i Trondheim holder til i omtrent like nye lokaler på Grilstad i Trondheim. Her, midt i Trondheims nyeste bydel, stortrives de sammen med kolleger i Kongsberg Maritime. De to andre divisjonene i Kongsberg Gruppen er Kongsberg Defence Systems og Kongsberg Protech Systems. Under disse er det en rekke datterselskaper og avdelinger, også i Trøndelag.

Styrker trøndersk nærvær

- Kongsberg Gruppen har jevnt og trutt styrket sitt nærvær i Trøndelag de siste årene. Vi er nå rundt 300 ansatte på ulike plasser. Nærheten til det teknologiske utviklingsmiljøet ved og rundt NTNU og Sintef, gjør at det er spennende med en sterk posisjon her i Trøndelag, sier Erik Skare, Vice president Sales & Marketing i Kongsberg Digital.

Historien om Kongsberg Gruppen går helt tilbake til opprettelsen 20.mars i 1814. Kongsberg ble stiftet både for å skape nye arbeidsplasser og gjøre Norge selvforsynt med våpen. Over 200 år senere har Kongsberg Gruppen snart 20 milliarder kroner i inntekter og digital utvikling er i fokus for det tradisjonsrike selskapet. Kongsberg Digital skal utvikle neste generasjons digitaliserte produkter og tjenester. Det er allerede rundt 500 software-eksperter i selskapet, men det stanser ikke der.

LES OGSÅ: Her er den spennende historien om Kongsberg Gruppen!

Kristian Holm, vice president renewables & utilities (t.v.) og Erik Skare, Vice president Sales & Marketing i Kongsberg Digital jakter på flere medarbeidere for å fortsette den sterke veksten.

Nå ansettes det ytterligere i Trondheim og de som kommer inn vil få mandat og muligheter til å tenke nytt og utfordre etablerte sannheter i eget konsern. Fundamentet for satsingen i Kongsberg Digital er en egenutviklet åpen digital plattform, som blant annet sørger for at data fra ulike industrielle installasjoner kan analyseres i sanntid. Avansert sensorteknologi kan for eksempel plasseres på en vindmølle eller oljeinstallasjon. Informasjonen fra sensorene sendes deretter inn i programvaren, der det vil skje ekstremt raske analyser ut fra hvilke kriterier kunden legger til grunn. Analyseresultatene kan deretter presentes og visualiseres for best mulig og raskest mulig utnyttelse av informasjonen. Dette vil gi kundene et unikt beslutningsgrunnlag til å vite hvordan man skal optimalisere driften videre.

Behandlingen av denne type store data (Big data) skjer raskere og raskere, og via mer og mer avanserte metoder. For de fleste bransjer er dette en kjempeutfordring. For Kongsberg Digital er det en enorm mulighet.

Innovasjon er avgjørende

- Digitaliseringen velter inn i alle bransjer. Innovasjon er viktig hos oss og vi vil gjerne tenke disruptivt, til det beste for utvikling av selskapet og til fordel for kundene, forklarer Kristian Holm.

Holm og Skare vektlegger at Kongsberg Digital får stor betydning for hele Kongsberg-konsernet:

- Norsk industri kommer til å gå gjennom mye av det samme som andre bransjer, når det gjelder digitalisering, automatisering og robotisering. Kongsberg Digital skal bli et samlingspunkt for utviklingen av digitale produkter og løsninger, og samtidig være en viktig pådriver for eget konserns digitalisering som helhet.

- I tillegg har selskapet konsernansvaret for nye teknologiallianser, så her kommer det til å bli utrolig spennende muligheter for medarbeiderne, mener Eirik Skare.

Støtte i rekrutteringen:

Senior rådgiver Torstein Sneisen hos Headvisor støtter Kongsberg Digital i arbeidet med å rekruttere  ProductManager og Sales Manager. Han kan kontaktes for en uforpliktende og fortrolig samtale til denne stillingen på tlf. 918 88 186, eller mail til: torstein.sneisen@headvisor.no

Headvisor er et nasjonalt, partner eid konsulentselskap som ble etablert i 2003. De er til sammen 16 seniorrådgivere og researchere som er spesialisert på hodejakt i tillegg til å levere tjenester som følger et ansettelsesforhold fra start til slutt. Kundene er virksomheter innenfor privat- og offentlig sektor og innenfor et bredt spekter av bransjer. Headvisor har kontor i Trondheim med fire seniorrådgivere. I tillegg har Headvisor kontorer i Oslo og Bergen. På vegne av kundene var Headvisor i 2016 største annonsør tredje år på rad i trønderske medier innenfor bransjen, og har dermed ytterligere befestet posisjonen som et ledende hodejegermiljø i Midt-Norge.