Slik får du et barnesikkert kjøkken

Kjøkkenet er ofte familiens samlingspunkt, men det kan også gjemme seg noen skumle «feller» for små barnefingre. Her får du seks gode råd for å sikre at ditt kjøkken er barnesikkert.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Kjøkkenet er hjemmet til mange skarpe redskaper som ikke passer til barn, men å inkludere barna i matlaging og kjøkkenaktiviteter gir stor glede for både stor og små. Heldigvis finnes det mange smarte og gode løsninger som gjør at ditt kjøkken blir en sikrere plass for nysgjerrige små. Her får du seks gode råd og løsninger for et barnesikkert kjøkken.

En klassisk barnesikring kan hindre at barna drar skuffen helt ut og får tak i innholdet.

1. Barnesikring på skuffer og skap

Den aller enkleste, og billigste, sikringen du kan få er barnesikring på skuffer og skap. Det gjør at barna ikke får dratt ut skuffen, og risikerer å få innholdet over seg eller få tak i skarpe kniver.

Fredrik Karlsen, salgsdirektør i HTH, viser de beste tipsene for et barnesikkert kjøkken.

- Disse er veldig enkle å montere, og kan settes på både på oversiden og på siden av skuffen, forteller salgsdirektør i HTH, Fredrik Karlsen.

2. Gjem unna kniver

Magic Move ID er en smart løsning som ikke bare gir ekstra plass, men også gjemmer unna skarpe kniver.

En av de sikreste måtene å gjemme unna skarpe kniver på, er å få de helt unna rekkevidde. Der har HTH en smart løsning i Magic Move ID.

- Denne løsningen går inn som et rom bak overskapene der man kan oppbevare ting man ikke vil ha i rekkevidde. Magic Move kommer også med knivblokk, så det er et perfekt sted å gjemme unna de skarpeste. Hyllen går opp og ned ved hjelp av en mekanisk knapp, og i tillegg er jo hyllen en lur måte å utnytte plassen på kjøkkenet, forteller Karlsen.

Lyst å lese mer om Magic Move ID? Sjekk ut den, og tre andre smarte løsninger for deg som vil ha det lille ekstra.

3. Velg riktig platetopp

Med induksjonstopp blir ikke platetoppen like varm.

De fleste nye platetoppene har barnesikring i displayet, som gir en trygghet. Men med induksjonstopp kan du i tillegg minske risikoen betraktelig for å brenne seg.

- Denne fra AEG er veldig hendig om du har barn i hus. På grunn av induksjonsplaten blir ikke selve platen veldig varm, kun kasserollen og innholdet. Fordi platen holder seg kjøligere enn vanlig under koking, mister den varme mye raskere enn andre platetopper når den slås av. Likevel anbefaler vi selvsagt å holde barn unna, og være nøye med å vri håndtak på kasseroller og panner innover slik at barn ikke får tak i det enkelt, sier Karlsen.

Se hvordan varmefordelingen i en induksjonstopp virkelig fungerer i videoen:

4. Organiser skuffer og skap

Måten man velger å innrede kjøkkenet på, kan være med på å sikre kjøkkenet. Skarpe kniver og andre skumle redskaper plasseres høyt og utenfor rekkevidde, mens man tar ufarlige ting i de laveste skuffene – om poden skulle få tak i det. Det kan være bakeboller og andre ting i plast og mykt material. Klatring på kjøkkeninnredningen kan være spennende for mange, og da er det lurt å være strategisk med tanke på plassering.

5. Tenk sikkerhet med stekeovn

Barnesikring på ovnen er et must.

Har man barn i hus, er det praktisk med barnesikring på stekeovn. Det har de fleste moderne stekeovner, men det er fortsatt flere ting man bør tenke på.

- At ovnen har glass som ikke blir varmt under bruk, er en god forsikring mot brannskader. Stekeovnen er ofte i lav høyde på et kjøkken og da er temperaturregulert glass, som i denne fra AEG, lurt å ha, forteller Fredrik.

6. Smart kjøkken-løsning med barnesikring

Denne krana gir deg kokende vann på noen sekunder.

De fleste med små barn vet at det tar tid å varme opp vann til smokker og flasker. Og selv om denne smarte løsningen ikke direkte er med på å gjøre kjøkkenet mer barnesikkert, er denne krana med mulighet for kokende vann, i alle fall tidsbesparende.

- En Quooker-kran er et must for alle barnefamilier som kjenner på tidsklemma innimellom. Den har en egen tank med kokende vann, som gjør at man alltid har det tilgjengelig. Det gjør det unektelig lettere og både lage mat og desinfisere smokker og lignende, forteller Karlsen.

Alle Quooker-kraner er utstyrt med barnesikring.

Krana er også barnesikker, og man må vri rundt og presse ned to ganger for å aktivere det kokende vannet. I tillegg blir det kokende vannet blandet med luft, slik at faren for å brenne seg er betydelig mindre enn ved vanlig kokende vann.

Lyst å vite mer om HTHs løsninger for et barnesikkert kjøkken? Avtal møte i din nærmeste HTH-butikk her!