Lite kjøkken? Slik får du kvadratmeterne til å telle

Man trenger slett ikke et stort kjøkken for at det skal være både praktisk og lekkert. Her får du noen smarte løsninger som er perfekt for deg med begrenset plass.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Når man kanskje ikke har all verden til boltreplass på et kjøkken, tenker man ofte at man må prioritere det viktigste. Men hva om man kunne fått kompromissløse løsninger som kunne gitt deg alt? Her får du smarte tips til deg som vil utnytte plassen på kjøkkenet best mulig.

Noe av det mest vanlige problemet man støter på, er mangelen på benkeplass.

Butikksjef hos HTH, Nina Heie.

- Ofte trenger man mer benkeplass enn man tror, men mangelen på areal gir begrensninger. Da er løsninger som WorktopID genial, forteller butikksjef hos HTH, Nina Heie.

WorktopID ser ved første øyekast ut som et vanlig skap i kjøkkeninnredningen, men hemmeligheten ligger på innsiden.

- Den har hjul og kan derfor enkelt trekkes ut. Da slår den opp en plate som gir deg ekstra arbeidsflate, eller man kan bruke det som et lite kjøkkenbord for to. Når man er ferdig skyver man enkelt seksjonen tilbake, og plassen er frigjort igjen.

For deg som ønsker et større kjøkkenbord, men har lite gulvflate, finnes det også gode løsninger. Et vegghengt og nedtrekkbart bord som er både dekor og magasinholder når det er foldet, er veldig praktisk for et lite kjøkken.

TableId slås enkelt opp og ned etter behov.

- TableID er helt genialt for de med liten plass. Det foldes enkelt opp og ned, og krever veldig lite plass for å bli et flott bord å nyte både frokost og middag på, sier Heie.

Utnytt hver centimeter

Å bygge litt i høyden på kjøkkenbenken er også en smart måte å utnytte plassen på. Lekre hyller i enkelt design over flere etasjer kan romme de fineste tingene, og dermed blir det like mye dekorasjon som praktisk oppbevaring.

Denne hylleløsningen er ikke bare lekker, den gir deg også ekstra plass over kjøkkenbenken.

FrameFlexID er et smart oppbevaringssystem som du selv kan personalisere, og systemet er bygget av metallrammer som monteres direkte på veggen eller står på kjøkkenbenken eller gulvet.

Har man lyst på det lille ekstra, som også er en smart måte å utnytte plassen på, kan de bevegelige hyllene i MagicMoveID være et alternativ.

Magisk? Nesten. Her kan du utnytte plassen bak overskapene på en helt ny måte.

- Den fremre delen av skapet er som et helt vanlig overskap, mens den bakre delen kan senkes ned mekanisk med ett trykk . For å «gjemme» hyllen igjen, holder man inne knappen. Med denne får du brukt plassen effektivt, og hyllene kan innredes som man ønsker enten det er med knivblokk eller små eller store hyller, forteller Heie.

Lyst vite mer om MagicMoveID? Sjekk ut denne saken!

Tenk kreativt

Om man skal sette opp et helt nytt kjøkken på få kvadratmeter, finnes det mange løsninger man kan integrere for å få mest mulig ut av plassen. Ofte er ikke bredden på kjøkkenet helt tilpasset bredden på innredningen, og man sitter igjen med et glippe i taket eller plass langs gulvet.

Sokkelskuffer, eller skap over overskapene, utnytter plassen fra gulv til tak.

- Det er mye oppbevaringsplass også i små skuffer. Vi har mange ulike løsninger, som sokkelskuffer eller smale skuffer, som man kan sette inn i såkalte glipper. Man kan også sette inn ekstra skap over overskapene, så har man oppbevaring helt opp til taket.  Mulighetene er mange og det kan enkelt tilpasses slik at det blir akkurat slik man selv ønsker det, forteller Heie.

Smale skuffer som tilpasses ditt kjøkken gjør at du utnytter små glipper.

Det samme gjelder innmaten i skap og skuffer: med de riktige løsningene får man utnyttet plassen optimalt.

- Med karuselluttrekk, kurvuttrekk eller tandemuttrekk i skap får man ikke bare lettere tilgang til det man trenger, men man får også mer inn i skapene. Det er oversiktlig og ryddig, og det er jo veldig praktisk når man har litt utstyr som skal «gjemmes unna».

Riktig "innmat" i skapene er både praktisk og plassbesparende. Her kan du sette ting i skapdøra.

Lyst å vite mer om HTHs løsninger for å utnytte plassen på kjøkkenet?  Avtal møte i din nærmeste HTH-butikk her!