Derfor velger stadig flere kjøkken-øy

Der er ikke uten grunn at kjøkken-øy har stått øverst på ønskelisten til mange de siste årene. Det ikke bare lekkert å se på, det gjør også kjøkkenet til det naturlige sosiale midtpunkt i familien.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

For de aller fleste familier fungerer kjøkkenet som et samlingspunkt gjennom en hel dag. En kjøkken-øy er selve prikken over i-en på et familiekjøkken, så det er kanskje ikke så rart at stadig flere velger det.

- Kjøkken-øya har vært populært en stund, spesielt for de som har litt størrelse på kjøkkenet. Men det finnes også gode løsninger for de som ikke har all verdens plass også, forteller Fredrik Karlsen, salgsdirektør i HTH.

Rundt kjøkken-øya spiser vi middag sammen, vi gjør lekser og omgås – det blir som hjemmets lille hjerte. Det er ofte et sosialt midtpunkt i selskaper, og har uendelig med muligheter for deg som vil ha både mer benkeplass og spisesplass.

Kjøkken-øya blir automatisk familiens samlingspunkt. Dette er modellen VH-7.

- Jeg pleier å si at innsiden hører til kjøkkenet, med komfyr, kjøkkenbenk eller kanskje vask. Mens utsiden hører til barna som gjerne har både bøker, leker og spill der. Det er rett og slett en lekker, funksjonell og svært familievennlig løsning, forteller Karlsen.

Les også: Lite kjøkken? Slik får du kvadratmeterne til å telle

Bytte ut spisebordet?

Men hva bør man tenke på når man skal velge kjøkken-øy? Det finnes utallige løsninger på markedet. Kjøkken-øya blir ofte hjemmet til en koketopp, og kan også utstyret med alt fra kjøleskap til oppvaskmaskin.

- Veldig mange velger å bruke kjøkken-øya til kun benkeplass og oppbevaring, og det finnes også veldig fine løsninger for de som vil erstatte det tradisjonelle spisebordet med en kjøkken-øy. Med denne løsningen får du sitteplass til hele familien, og muligheten til å servere rett fra kjøkkenbenken og til bordet. Det gir restaurantfølelse og gir absolutt kjøkkenet det lille ekstra, forteller Karlsen, og viser fram dette eksempelet fra HTH.

Dette er modellen Athena Hvit/Sort Eik med spiseplass i heltre eik og benkeplate i hvit laminat med sort forkant. Her er det også Miele hvitevarer.

Her får du også utrolig mye oppbevaringsplass, med både skap og hyller på innsiden og utsiden av kjøkken-øya, i tillegg til både vask og koketopp.

- En slik løsning kan være veldig fin for deg som har begrenset lengde på kjøkkenet, men har muligheten til å bygge utover. Når man slår sammen kjøkken-øya og spisebordet ender det opp med å ikke bli så stort likevel, sier Karlsen.

Les også: Slik får du et barnesikkert kjøkken

Tilpasses ditt kjøkken

Ønsker man en enklere løsning som ikke nødvendigvis erstatter spisebordet, er det mange varianter å velge i. Denne, som gir mye ekstra benkeplass, er praktisk og lekker.

- Denne versjonen er langt enklere, men gir likevel flere funksjoner. Her får man masse plass i skuffer både på innsiden og utsiden, sier Karlsen og viser fram den lekre kjøkken-øya i en grønntone.

Godt med oppbevaringsplass gjør at du kan gjemme unna alt annet enn dekorasjonen på kjøkkenet.

Med den store benkeplaten har man mulighet til å bruke plassen til å vise fram litt lekker dekor, eller bruke plassen som praktisk arbeidsbenk.

Hos HTH finner du ingen ferdige løsninger, og dermed blir hver kjøkken-øy tilpasset behovet og muligheten som kjøkkenet gir i form av rør, strøm og ventilasjon.

Kjøkken-øya kan enkelt tilpasses ditt behov, størrelse eller andre ønsker. Dette er modellen Focus med Sound ID.

- Mange tror at kjøkken-øy er langt dyrere enn et vanlig kjøkken, men det stemmer ikke nødvendigvis. Har man rammeverket som trengs i form av rør og elektriske løsninger, er kjøkken-øy noe som slett ikke trenger å sprenge budsjettet, sier Karlsen.

Lyst å se hvilke kjøkken-øyer som passer i ditt hjem? Avtal møte i din nærmeste HTH-butikk her!