De åpner klinikk for plastisk kirurgi i Trondheim

Den gamle jernbanestasjonen på Fosenkaia har fått nytt liv: Klinikk Trondheim tilbyr nå ulike typer plastisk kirurgi og kosmetiske operasjoner i en helt nyoppusset del av den ærverdige bygningen. Og byens nyeste klinikk vil gjøre noe med mytene rundt plastisk kirurgi.

Nå starter de opp Klinikk Trondheim i helt nye lokaler på Fosenkaia. F.v. operasjonssykepleier Oddrun Engen, overlege og styreleder Ola Evjen og daglig leder Audhild Aksnes Evjen.
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

134 år etter at jernbanestasjonen på Fosenkaia sto ferdig, så er det slutt på å betjene togpassasjerer. Nå er det en helt annen type aktivitet på innsiden av Fosenkaia 3. Flere leietakere innen helse er på plass i det Bane Nor-eide bygget, og nå er det Klinikk Trondheim som er i gang med sin nye satsing.

På innsiden summer det av hektisk aktivitet, denne flotte mai-dagen. Håndverkere jobber med vegger, strøm, sykehusapparater og montering av dører. Daglig leder Audhild Aksnes Evjen i Klinikk Trondheim følger med på arbeidet, samtidig som hun svarer på telefonen fra pasienter som allerede har tatt kontakt. Målet er å bli ferdig før sommerferien. Det er 570 kvadratmeter med resepsjon, venterom, kontorer og operasjonsstuer som skal ferdigstilles, så det er hektiske dager for henne og mannen, overlege Ola Evjen. Det er de to som står bak byens nye tilbud innen ulike typer privat kirurgi.

Sjekk ut Klinikk Trondheim sin hjemmeside her!

Klinikken ligger i tredje etasje i den gamle jernbanestasjonen og stedet er valgt med omhu.

- Dette må være verdens beste kontorutsikt. Byen i den ene retningen og fjorden i den andre, sier en fornøyd Ola Evjen, mens han og Audhild viser oss rundt i både operasjonsstuer, resepsjon og spiserom.

Håndverkerne løper rundt, mens Audhild Aksnes Evjen og Ola Evjen styrer innspurten for åpningen av Klinikk Trondheim.

Nærhet til det meste

Aller viktigst er likevel nærheten til alskens kommunikasjonsmidler, slik at det skal bli lett for pasientene å komme seg hit. Foruten ankomst for tog, hurtigbåt, hurtigrute, bil, buss og flybuss, så er det god tilgang til hoteller i området, både på Brattøra og i Trondheim sentrum.

- Det er et fantastisk bygg, sentralt i en del av Trondheim som er i sterk utvikling. Her skaper vi en bedrift med sterk lokal forankring og nye arbeidsplasser, sier Audhild Aksnes Evjen.

Øverst her i den gamle og flotte jernbanestasjonen i Trondheim, ligger Klinikk Trondheim.

Ektemannen Ola Evjen har lang erfaring innen både vanlig kirurgi og plastisk kirurg, både fra det offentlige helsevesen og fra det private. Han var med i over 16 år ved Klinikk Stokkan, men da den klinikken ble solgt til nye eiere (Volvat), syntes han det var på tide å prøve noe nytt. Svaret ble satsingen på Klinikk Trondheim. Som et fundament for klinikken ligger det en filosofi om å øke livskvaliteten hos folk. Samtidig er han klar på at mange mennesker har et genuint behov for såkalte kosmetiske operasjoner:

- Det er mange myter og fordommer omkring dette feltet i Norge. Vi mener jo at det egentlig handler om livskvalitet, noe som den enkelte definerer på sin måte. Våre pasienter har ulike behov de ønsker dekket for å få et bedre liv, og det kan ha stor psykisk og fysisk effekt for den enkelte å få gjort noe med det som kanskje har vært en irritasjon eller plage hele livet, forteller Evjen.

Overlege Ola Evjen har lang erfaring fra både det offentlige helsevesen og private klinikker, før han nå lanserer Klinikk Trondheim sammen med sine kone Audhild. Han sier at kvalitet og seriøsitet blir avgjørende i møtet med pasientene.

Ola Evjen er blant flere ting, opptatt av at det skal være en grundig prosess å foreta inngrep hos Klinikk Trondheim.

Obligatorisk tenkepause

- Hos oss er det en halvtime konsultasjon og deretter en obligatorisk tenkepause. Er det ikke sterke helsemessige årsaker, så har vi 20 års aldersgrense. Både selve behovet, personens alder og psykiske tilstand er faktorer vi tar hensyn til. Det vil være noen som kommer hit som ikke trenger inngrep i det hele tatt, og det snakker vi med vedkommende om. Så hos oss vil flere få avslag, sier Evjen.

Les: Generelle råd til de som skal gjennom en plastisk operasjon

Klinikk Trondheim startet opp med tre fast ansatte. Audhild og Ola har fått med seg operasjonssykepleier Oddrun Engen, også hun med lang erfaring fra både privat og  offentlig helsevesen. I tillegg vil de leie inn kapasitet ved behov og målet er å vokse jevnt og trutt, med mottoet «kun det beste er godt nok». I oppstarten blir dette kun en dagklinikk. Foruten den flotte bygningen klinikken holder til i, så er innsiden utformet med trivsel og trygghet for pasientene i fokus.

Klinikk Trondheim er en dagklinikk i utgangspunktet og vil ha to operasjonsstuer i full drift fra åpningen, forteller daglig leder Audhild Aksnes Evjen og overlege Ola Evjen.

Trygg og god atmosfære

- Hos en del av de andre private klinikkene i Trondheim er det etter hvert ganske mange ulike typer pasienter. Hos oss blir alt mye mindre og litt mer privat. Det skal være en lun og trivelig atmosfære for pasientene, slik at de får maksimalt ut av besøket. Dette passer også inn i vår filosofi om å skape et godt og trivelig arbeidsmiljø, sier Audhild.

Hos Klinikk Trondheim er det viktig med en hyggelig og moderne atmosfære, så interiør og lokaler blir veldig lite sykehus-aktige.

Ola er meget nøye og ekstremt opptatt av perfeksjon. I denne bransjen har han derfor et meget godt navn, og det er kunder fra hele landet som tar kontakt allerede, forteller hun.

Ansiktsløft, øyelokk, brystreduksjon, brystløft, brystforstørrelse, mageplastikk og fettsuging er de mest sentrale tjenestene hos Klinikk Trondheim.

- Min generelle erfaring er at det i hovedsak er kvinner som vil oppsøke oss. Det er riktignok flere og flere menn som nå foretar inngrep, blant annet for å gjøre noe med tunge øyelokk og bryst-dannelse, forteller Ola Evjen.

- Både blant menn og kvinner er det slik at de gjerne har tenkt på inngrep i mange år, og bestemmer seg rett og slett for å gjøre noe med det de opplever som en belastning. For noen er det ofte nok med en konsultasjon også, for faktisk å få bekreftet at de ikke er unormale, føyer Audhild til.

Hun er også veldig klar på at selv om Klinikk Trondheim åpner med en tydelig satsing fra sommeren 2017, så er det mange år med bred kompetanse og erfaring i bunn.

- Kvalitet og seriøsitet er avgjørende for Klinikk Trondheim. Det skal vi levere på. En god del pasienter kjenner dessuten Ola fra før og har allerede tatt kontakt, forteller hun.

Les også: Dette sier pasientene selv

Hvem er sjefen?

Det er også en personlig forventning knyttet til det som nå skjer med Klinikk Trondheim. Å starte opp en virksomhet, krever mye jobbing og fullt fokus. Begge de to er i 50-årene, men sier de har energi som 30-åringer. Og med tre voksne barn som ikke lenger krever like mye tid på hjemmebane, så innebærer denne livsfasen en mulighet til å gå inn for dette med full tyngde.

Både Ola Evjen og Audhild Aksnes Evjen er kjempefornøyde med Klinikk Trondheim sine lokaler på Fosenkaia. De kan se utover fjorden her fra spiserommet for eksempel og de ser hele Trondheim sentrum fra andre siden av lokalene.

- Vi har ikke jobbet sammen før, så det blir selvsagt utrolig spennende. Så langt går det virkelig bra. Han er faktisk en veldig god kollega, smiler Audhild. Nå må de to bare finne ut av hvem som er den virkelige sjefen. I firmaet er hun daglig leder, mens han er styreformann.

- Det er nok hun som er sjefen, både hjemme og på jobb, humrer Ola.

Klinikk Trondheim tilbyr kirurgiske inngrep for:

*Bryst (med blant annet brystforstørrelse, brystproteser, brystløft, reduksjon for både menn og kvinner)

*Ansikt (med blant annet ansiktsløft og inngrep for tunge øyelokk, utstående ører)

*Fettsuging (for blant annet mage, lår, flanker og rygg etc.)

*Mageplastikk (både mindre og større inngrep, også med fettsuging)

*Lårplastikk (også med fettsuging)

*Svetteplager (fjerning av kjertler for eksempel)

*Diverse inngrep, som fjerning av føflekker og større og mindre arrkorreksjon.

Klinikk Trondheim har adresse Fosenkaia 3, 7010 Trondheim. Telefon: 72 90 90 70

Se alle mulighetene hos Klinikk Trondheim på deres hjemmeside