Dette er årets mest trendy kjøkkenløsninger

Vurderer du nytt kjøkken i år? Årets kjøkkentrender er lekne, utradisjonelle og setter høye krav til effektive løsninger. Liker du i tillegg litt farger, har du mye fint å glede deg til.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

- Det aller viktigste er at man finner et kjøkken som man liker og som dekker de behovene man har. Men vi ser helt klart noen fellestrekk på hva som er mest in på kjøkkenfronten i år, forteller Nina Heie, butikksjef hos HTH.

Nina Heie, butikksjef hos HTH.

Mens det for en del år siden var hvit høyglans som gjaldt, er det alt annet enn det som er øverst i motebildet i år.

- Hvitt er fortsatt en bestselger, og er en sikker vinner for mange siden det er klassisk og tidløst. Likevel ser vi at stadig flere velger mørkere eller andre farger. Overflaten skal helst være matt og grepsløs, for rene og delikate linjer. I år er jordfarger på fronter også noe som vi ser blir mer og mer populært, sammen med nesten helst sorte fronter, forteller Heie.

Les også: Derfor velger stadig flere kjøkken-øy

Et lekkert matt og sort kjøkken er i vinden for tiden.

Miks og match

Hun forteller også at de fleste som skal ha nytt kjøkken i dag tør å leke seg litt mer med løsningene for å finne det kjøkkenet som passer perfekt. Det kan være å blande ulike materialer som benkeplate i stein et sted, og benkeplate i tre et annet sted. Så tiden for å mikse og trikse er absolutt kommet.

Les også: Slik får du et barnesikkert kjøkken

- Stadig flere frigjør seg fra de satte løsningene og lager det mer personlig. I dag er ikke kjøkkenet et rent bruksrom som skal stues vekk, det har blitt en del av interiøret og er et sosialt samlingspunkt.

Tør å tenk utradisjonelt og lag et kjøkken som er unikt for ditt hjem.

Fargene man velger kan ofte hentes opp i andre deler av hjemmet, eller man kan la kjøkkenfrontene være hjemmets midtpunkt. Og hvorfor ikke blande modellene man liker?

- Mange ønsker jo et unikt kjøkken, og da kan man jo velge å ha to forskjellige modeller, eller forskjellig farge og struktur på overskapene eller andre deler av kjøkkenet, sier Heie.

Ulike fronter oppe og nede gir en helt ny dimensjon til kjøkkenet.

Teknologi og funksjonalitet

Hvis man ser bort fra det rent visuelle, er det også andre ting ved et kjøkken som er i vinden for tiden. Både funksjonalitet, effektivitet og teknologi er ting som stadig flere tenker mer på når de skal velge seg ut et nytt kjøkken.

Les også: Lite kjøkken? Slik får du kvadratmeterne til å telle

- Teknologien på kjøkkenet har utviklet seg veldig de siste årene, og det meste skal være sømløst og innenfor det vi kaller «smart living». Vi ser at stadig flere velger mer integrerte løsninger som gir et renere uttrykk og funksjonalitet, som innebygde høyttalere. Man kan også velge å droppe den tradisjonelle kjøkkenhetta og heller ha ventilasjonen nede ved benken. Den løsningen er minst like god som vanlig ventilasjon, men gir andre muligheter.

Kjøkkenviften trenger ikke være på vegg eller tak.
Denne løsningen med vifte fra benken er like effektiv som en tradisjonell kjøkkenvifte.

Skap har i de siste blitt erstattet mye av skuffer, og aller helst skal de være grepsløse og utløses mekanisk eller ved hjelp av et lite trykk. Men noe av det som opptar mange når de skal ha nytt kjøkken er også plassbesparende og miljørettede løsninger.

Farger på kjøkkenet kan være med på å friske opp hele hjemmet.

- Vaskeskapet er ikke lengre lite og smalt, og folk vil ha plass til kildesortering og avfall. Smartere oppbevaring i skuffer og skap er også stort, og man vil gjerne ha full utnyttelse av det kjøkkenet de velger seg. Det er krevende å fylle alle behov, men derfor er det desto viktigere at prosessen med et nytt kjøkken føles trygt fra første stund, sier Heie.

Lyst å se hvilke kjøkkentrender som passer deg? Avtal møte i din nærmeste HTH-butikk her!