- Eierskifte skaper NY ENERGI!

Fra og med i dag jobber ikke denne glade gjengen i Kverneland Bil lenger, men i Nardo Bil og Melhus Bil. Og kunnskapen, servicen og det gode humøret er akkurat den samme!

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

For kort tid siden kom beskjeden om at Kverneland Bil selger Volvo-agenturet til Nardo Bil og Ford-agenturet til Melhus Bil. Det utløste naturlig nok noen spørsmål hos en del kunder om fremtiden for den tradisjonsrike bedriften inne på Tunga, forteller daglig leder Tom Bendiksen:

- Da beskjeden kom, så dukket det selvsagt opp noen spørsmål om hva som skjer. Så for oss er det viktig å få frem at vi jobber akkurat som før. Her skal du få samme gode service, oppfølging og kontakt som før, med nøyaktig de samme dyktige menneskene, sier Bendiksen.

Daglig leder, Tom Bendiksen, i Nardo Bil Tunga og Melhus Bil Tunga.

Kort oppsummert er det slik at Kverneland Bil nå blir til to forhandlere under samme tak i Tungasletta 8. Kverneland Bil er en saga blott, og det heter Nardo Bil Tunga og Melhus Bil Tunga. Begge forretningene fortsetter i samme nye, flotte og romslige bygning, akkurat som før. Kverneland-forretningene i Stjørdal og Steinkjer omfattes også av endringene, men fortsetter videre på samme måte som før, slik som på Tunga.

- Så det er mye som skjer, men det skal ikke kundene merke. Vi jobber på som før, sier Bendiksen.

Ingen ansatte slutter

Kverneland Bil har solgt oppunder 1300 nye og brukte biler årlig, fra lokalene på Tunga. Ved anleggene i Trondheim, Stjørdal og Steinkjer er det til sammen 90 ansatte.

Det er ikke første gang bedriften skifter navn og eier. I Trondheim har det vært både Gaden & Larsen (Ford) og Bjarne Wist (Volvo), før disse to ble Gaden Wist. Rogalandsselskapet Kverneland Bil tok deretter over Gaden Wist i 2007, og samtidig salg av Volvo og Ford. I 2011 flyttet virksomheten inn i det nye bygget på Tunga. Parallelt med dette så har Nardo Bil på Leangen også solgt Volvo, og Melhus Bil har solgt Ford.

Dermed oppsto det en situasjon med flere forhandlere av de samme merkene, noe som er i strid med de store bilimportørenes ønske om å ha såkalte stand alone-anlegg i de norske byene. Etter en lengre prosess med forhandlinger ble det dermed slik at Nardo Bil og Melhus Bil tar over Kverneland Bil.

- De ansatte har vært utrolig positive. Vi har medarbeidere som har vært med oss i opptil 40 år, og opplevd eierskifter før. De bidro til å skape trygghet i situasjonen som oppsto. Alle ansatte er med videre. Alle fikk en mulighet til å gjøre noe annet, men alle vil være med på dette. For oss er det utrolig spennende og viktig at det ble en løsning med lokale eiere. Slik vi ser på det så er det en virksomhetsoverdragelse som skjer fordi man har tro på denne bedriften, organisasjonen og resultatene. Her er det en langsiktig tankegang, sier Bendiksen.

At Nardo Bil og Melhus Bil overtar Kverneland Bil, vil også kunne slå bra ut for kundene.

- Vi har selvsagt akkurat samme plikter og ansvar overfor våre kunder i tida fremover, som vi hadde med Kverneland Bil. Nå får vi også muligheter for stordriftsfordeler. Mangler det biler eller deler hos en av forretningene, så kan det være en smal sak å ordne det via den andre, mener Bendiksen.

Positiv energi

Han tror også et slikt eierskifte kan utløse en positiv energi i organisasjonen.

- Våre ansatte ser jo at det er en lokal eier med langsiktig perspektiv og det gjør fremtida meget spennende. Sånn sett er dette en veldig logisk og god løsning, sier Bendiksen.

Daglig leder Rune Wang-Henrichsen i Nardo Bil og daglig leder Rune Vikvald i Melhus Bil har tidligere uttrykt sin store glede over at de nå tar over henholdsvis Volvo og Ford fra Kverneland Bil. Kverneland har hatt omtrent samme markedsandel som de to andre forhandlerne, på henholdsvis Volvo og Ford. Nå kan de to aktørene utnytte stordriftsfordelene i enda større grad, samtidig som de har to bilmerker som kontinuerlig kommer med nye produkter.

- Og alt dette er noe som vil komme kundene til gode og gi oss NY ENERGI, sier Bendiksen