- I denne barnehagen blir hele familien ivaretatt

Den åpnet så nylig som i august, men de ansatte, utemiljøet og de tekniske løsningene har allerede gjort Gnist Barnehager på Tiller til et favorittsted for søsknene Ludvig (2) og Adele (5).

Silje Olsen gir gjerne sønnen Ludvig (2) en ekstra dytt i dissa i Gnist-barnehagen på Tiller. I bakgrunnen datteren Adele (5).
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

- Det er bare noen uker siden de startet her, men de stortrives allerede, forteller mamma Silje Olsen (31), og gir Ludvig en ekstra puff i dissa. Ved siden av klarer datteren Adele seg fint selv.

Da Silje og familien flyttet til Tiller tidligere i år, var det viktig å finne en barnehage i nærområdet. I tillegg har Adele (5) behov for noen tilpasninger, så derfor ble familien ekstra glad for svaret om plass ved nye Gnist Tiller.

- Jeg sjekket litt ulike barnehager, men Gnist svarte nesten med en gang og tok utfordringen med Adele på strak arm. Jeg har ikke angret et sekund på denne løsningen, dette er en utrolig bra barnehage for de to små, sier Silje.

Søsknene Ludvig (2) og Adele (5) går i samme Gnist barnehage på Tiller. Spesielt utemiljøet har falt i smak for de to!

Vi møter henne og barna hos i den nye barnehagen på Tiller. 14.august åpnet barnehagen, som er den syttende i Gnist-systemet. Barnehagene ligger i til sammen fire norske fylker, med fire barnehager i Trøndelag.

Besøk Gnist Tiller sin nettside her

- Dette er den mest moderne barnehagen vår til nå, sier Børre Andreassen, markeds- og informasjonssjef i Gnist Barnehager.

Inne i barnehagen er alt skreddersydd for de 60 barna, som er her så langt. Etter hvert skal det bli plass til 120 barn i barnehagen. Inneområdet har balansert ventilasjon, sjakter med naturlig dagslys, gulvvarme og støydemping. Det er åpne løsninger, men også mindre rom til lek og hvile. Utendørs er det like flott; med en rekke topp moderne sklier, klatrestativ, zipline, løpebane, scene og lekeområder under tak. Her er det noe for både små og store barn.

Selv om han trives best ute, så er Ludvig (2) også glad i lekerommene inne i Gnist barnehage på Tiller. Mamma Silje er glad for at sønnen trives i barnehagen.

Barn er ikke helt like

- I Gnist tenker vi at ingen barn er helt like. Derfor må man dekke ulike behov, noe vi har tatt høyde for både inne og ute, forklarer Andreassen.

Men det er flere ting som gjør at Gnist-barnehagen skiller seg litt ut. Leder Ngoc Duong Nguyen forteller at halvparten av de ansatte er menn.

- Det er nok en del mer enn i mange andre barnehager. Vi synes det er flott med en god kjønnsfordeling, og det synes som om både barn og voksne liker det, sier han.

Silje Olsen er enig:

- Det er jo slik samfunnet er. Når det er flere menn enn i mange andre barnehager, så blir det dessuten litt annen type lek også. Kanskje litt mer herjing og ballspill og fysiske aktiviteter. Det synes jeg og ungene er toppers, sier Silje.

- Mer fart, mamma! roper Ludvig, mens han samtidig vil vise fotografen alt det flotte i den nye Gnist-barnehagen på Tiller.

En annen fordel ved Gnist, mener Silje, er den teknologiske tilnærmingen. Ved hjelp av en digital årsplan og en egen app for Gnist, så vet foreldrene nøyaktig hva som skjer. De får løpende informasjon om barnets dag i barnehagen. Sovetid, måltider, gjøremål, turer, ulike hendelser og beskjeder legges inn i Min Gnist-appen, både fra de ansatte og fra foreldrene selv. Til og med bleieskift og konsistens på det som småbarna har «prestert», blir lagt inn i appen. Dermed har foreldrene meget god kontroll på barnas velvære og form gjennom dagen.

Les om digital årsplan her

- De fleste bruker jo apper til alt mulig nå, så dette fungerer veldig bra. Blant annet slipper jeg å ringe og kanskje ikke komme frem på telefonen, når en av ungene skal bort eller er syk. Teknologien gir oss som foreldre en trygghet i hverdagen. Samtidig er de ansatte flinke til å se våre og ungenes behov, sier Silje.

Leder Ngoc Duong Nguyen ved Gnist Tiller forteller at både barn, foreldre og ansatte stortrives i den splitter nye barnehagen.

Menneskene viktigst

- Teknologien skal ikke gå på bekostning av forholdet vårt til barna og de voksne. Fos oss er det viktig å møte barn og foreldre ansikt til ansikt. Appen er et nyttig arbeidsredskap som gjør at informasjonen flyter mye lettere, så vi slipper gule lapper og telefonkø. Men det erstatter ikke våre flinke medarbeidere, sier leder ved Gnist Tiller, Ngoc Duong Nguyen.

Gnist Barnehager er en ISO-sertifisert barnehagekjede, som blant annet betyr at de ansatte går gjennom en grundig opplæring i et kvalitetssystem for å sikre en god hverdag for barna. De kan også støtte seg på Gnist sin kvalitetsavdeling og løpende kompetanseprogrammer.

- Foreldre ønsker det beste for sine barn. Så vi har fokus på kvalitet i alle ledd, sier Børre Andreassen.

Sola skinner varmt over Trondheim denne septemberdagen. Hos Gnist barnehage på Tiller er det ennå mange av de minste som sover søtt. Men noen av dem begynner å røre på seg. Ludvig og søsteren Adele er på ulike avdelinger, men spesielt Ludvig synes det er stas å ha storesøster i samme barnehage. Derfor er gjensynsgleden stor når de to møtes. De løper sammen med mamma Silje til et huskeapparat i det flotte uteområdet.

Gnist Tiller åpnet i august og er blant de mest moderne barnehagene i både Gnist-systemet og blant barnehager ellers.

- Det er utrolig flott å ha dem begge her. Adele trenger som sagt litt tilpasning i hverdagen og det har Gnist tatt enormt ansvar for. Samtidig stortrives Ludvig. Noen bedre barnehage kan jeg ikke tenke meg, sier Silje.

Høres Gnist ut som en spennende plass for ditt barn? Ta kontakt her!