Derfor bør du velge ullklær til ditt barn

Små barn er dårlig på å regulere kroppstemperaturen og er derfor avhengig av riktig bekledning nå som vinteren er i anmarsj. Det er grunnen til at Fredrik Holte Almli alltid velger ullklær til sønnen Karl (1).

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

- Jeg tror mange føler det likt, når man får barn for første gang er man litt blank. Men man lærer fort å høre på råd for barnets beste, forteller Fredrik Holte Almli og leier sønnen Karl (1) langs gulvet.

Den aktive ettåringen skal snart begynne i barnehage, og med vinteren i anmarsj har foreldrene planen klar for bekledningen.

- Karl er født på høsten og har gått i ullklær nesten siden han kom til verden. Når han nå skal i barnehagen blir det ullklær fra innerst til ytterst. Ikke bare er det naturlig og varmt, det puster på en helt annen måte enn andre stoff, mener pappa Fredrik.

Fredrik Holte Amli og sønnen Karl (1) velger ull når høsten er her.

Lag på lag med ull

Det er butikkleder for Lanullva Trondheim, Anne Mette Bue, helt enig i. I Søndre gate åpnet de i november i fjor konseptbutikk i Trondheim, og de spesialiserer seg på ullklær for både barn og voksen. De har også en egen kolleksjon for små barn, opp til størrelse 86.

- Ull har vi brukt i utallige år, og det er en grunn for det. Det er ingen andre materialer som både puster og isolerer på samme måte, mener Bue.

Lanullva har butikk i Søndre gate i Trondheim.

Hun forteller at de fleste foreldre som kommer innom er opptatt av at plaggene skal varme nok til små barn.

- Det beste rådet vi gir er å ha tynn ull innerst og tykkere ull jo lengre ut du kommer. Ved å heller legge på flere lag holder det bedre på varmen, og det er lett å kle av litt om det skulle bli for varmt. Små barn kan være veldig aktive også, og da er det fint å vite at plaggene puster og ikke stenger inne fukt.

Alle Lanullvas produkter er laget i 100 prosent merinoull.

Unikt strikkemønster

Hos Lanullva sies det at alle plaggene er strikket med luft og kjærlighet, og det ligger noe mer bak det enn bare ordtaket. For måten plaggene er strikket på gir en helt egen effekt av ullplaggene.

Lanullva har ullplagg til både stor og små. Her er Fredrik Holte Amlie, Karl Holte Amlie og butikkleder Anne Mette Bue.

Lanullvas historie startet faktisk i den lille bygda Lyngstad i Møre og Romsdal. På en gård levde Brit Vinje Lyngstad et lykkelig liv sammen med sin kjære mann, Eilif. Som gårdbrukere flest hadde Eilif lange arbeidsdager på gården og kom stadig hjem kald og sliten. Brit var bekymret for mannen sin som alltid frøs etter harde arbeidsøkter i skogen og bestemte Brit seg for å hjelpe på den måten hun kunne best - med strikking. Etter mye prøving utviklet hun Lanullva-ullskjorten som har et spesielt luftmønster.

- Lanullva har et eget strikkemønster som er med på å holde på varmen samtidig som fuktighet transporteres vekk. Det blir lagt inn ekstra luft i maskene og det utgjør en forskjell som man merker. Også er alt laget med kjærlighet fordi alt vi selger er sertifisert som trygge tekstiler som verken er allergi- eller kreftfremkallende, forteller Bue.

Alle plagg fra Lanullva er laget i 100 prosent merinoull som kommer fra New Zealand. Merinoulla til Lanullva er fri for mulesing, som sikrer at dyrevelferden står i høysetet på gårdene som ulla kommer fra. Det fine med merinoull er at fibrene i ulla er lange og tynne noe som gjør at merinoull er myk og ikke klør.

Myk og god merinoull til babyer strikket i Lanullvas eget mønster for optimal varme.

- Vi er opptatt av kvaliteten i alle ledd – fra ulla til produksjonen. Våre ullprodukter er strikket av ull som er økologisk tekstilbehandlet. Det betyr at ullgarnet har gjennomgått en skånsom behandling på farging, og er derfor trygge å bruke for både liten og stor året rundt, forteller Bue.

Her kan du se alle Lanullvas produkter til små barn!