Du kan selvsagt spise den som den er, du kan lage din egen drømmesjokolade eller bruke den som ingrediens i sjokoladekonfekt.

Vi har hentet inn de ulike typene hos de store dagligvarekjedene. Syv stykker til sammen.

De med kunstig søtning og andre spesialvarianter er ikke med.

Kriterier

Passe søt, smak av ekte råvarer og hvordan sjokoladen smelter i munnen er stikkord når vi har testet disse sjokoladene. Hvor godt det smaker avgjøres av kvaliteten på råvarene og balansen mellom dem. Her er det særlig kvaliteten på selve kakaomassen og kakaosmøret som avgjør.

Kakao og kakaomasse er dyrt, og sukker er billig, derfor er det fristende å pøse på med sukker fremfor å bruke mer av det som er godt. Brukes det ekte vanilje fremfor vanillin trekker det opp. Er det bra balanse mellom kakao, kakofett og sukker vil sjokoladen smelte godt i munnen, fremfor at du får en tørr og ru munnfølelse.

Les også:

Slik smelter du sjokolade

Ikke legg sjokoladen i kjøleskapet

Slik lager du sjokoladetrøfler

Freia Melkesjokolade

Veil. pris: 33,50

Les hele testen

TERNINGKAST 5

Poesia Melkesjokolade

Veil. pris: 7,50

Les hele testen

TERNINGKAST 4

Bergene Melk

Veil. pris: 30,90

Les hele testen

TERNINGKAST 4

Coop Swiss Milk Chocolate

Veil. pris: 15,90

Les hele testen

TERNINGKAST 3

Ritter SPORT Extra Fine Milk Chocolate

Veil. pris: 19,90

Les hele testen

TERNINGKAST 3

First Price Melkesjokolade

Veil. pris: 15,90

Les hele testen

TERNINGKAST 1

Rema 1000 Melkesjokolade

Veil. pris: 15,90

Les hele testen

TERNINGKAST 1

Om testen:

Alle sjokoladene er testet blindt, og de er vurdert etter en skala fra en til seks, der seks er best.

I testpanelet satt Eline Gulbrandsen og Annemari Erlbeck. Begge konditorer.

Erlbeck har en lang rekke første- og andreplasser i NM i konditorkunst pluss 2. plass i kokke-OL. Annemari jobber som konditor på Restaurant Fabel i Fredrikstad.

Elin Guldbrandsen er konditor på kokkelandslaget med sjokolade som spesiale, hun jobber til daglig på Strand Restaurant

Artikkelen er skrevet av Klikk.no.