- Jeg frykter at barn kan havne i ulykker fordi foreldre ikke følger nok med, sier Eva Jacobson Vaagland i Skadeforebyggende forum til TV 2.

Vaagland sier at visse situasjoner kan være farligere enn andre. Blant annet når man griller ute med tanke på skolding og brannfare, sender meldinger mens man kjører bil eller om barna bader i badekaret eller i et badeanlegg.

Les også: Advarer småbarnsforeldre mot mobilbruk

Måtte forby mobilen

- I flere badeanlegg har man vært nødt til å forby foreldrene å bruke mobil og heller oppfordre dem til å følge med ungene. Det er slik at barn kan drukne selv på grunt vann. Det er heller ikke alltid slik at man lett kan høre om noen er i ferd med å drukne. I mange tilfeller synker man bare ned i vannet, sier hun.

Mobilen «stjeler» tid vi kunne brukt på andre ting, danner nye normer for kommunikasjon og forstyrrer samtaler. Samtidig er den en stor ressurs. Det mener NTNU-eksperter Adresseavisen har snakket med. Det kan du lese mer om her.

En ting av gangen

Psykolog og redaktør i tidsskriftet Norsk Psykologiforening Bjørnar Olsen sier til TV 2 at vi mennesker er elendige på multitasking, og at folk bare burde konsentrere seg om en ting av gangen.

- Det betyr at barn som skal gjøre lekser, ikke bør sitte med ipaden samtidig. Og det samme gjelder voksne. Det er så lett å ta fram mobilen og si at man bare skal ditt og datt, sier psykolog og redaktør i tidsskriftet Norsk Psykologiforening til TV 2.

Les også: Denne skolen har innført mobilforbud