I løpet av lørdag 24. oktober mottok vi med sjokk og vantro den triste meldingen at vår arbeidskamerat i mer enn 25 år, Harald Simensen, var omkommet i en tragisk ulykke på Ørskogfjellet, 59 år gammel. Våre tanker går til Heidi og familien.

Harald begynte på Nidar i 1987 som mekaniker. Med sitt utadvendte vesen og glimt i øyet gled han raskt inn i miljøet, både faglig og sosialt. Ikke minst det sosiale, Harald var ekstremt hjelpsom, han stilte alltid opp, det kunne enkelte ganger bli i meste laget, den som skulle ha hjelp eller dugnad klarte ikke alle ganger å følge opp. Det kan sies på denne måten; skulle du ha dugnad måtte du ha alt klart, Harald var der før du hadde vunnet å få lagt på røret! De som er lett å be blir gjerne Tordenskjolds soldater. Harald kunne brukes til det meste, så han deltok aktivt i fagforeningen på Nidar og i borettslaget i Sollia der han bodde, blant mye mye annet.

Etter noen år fikk Harald en jobb han kom til å trives særlig godt i og der han kunne bruke sine kreative evner og utdannelse som maskinist. Det var ansvaret for hjelpesystemene på Nidar, det gjaldt forsyning av varme og damp, kulde og kjøling, vann og avløp og trykkluft. Her jobbet han på høygir med forbedringer, og vi som representerte andre fag måtte stille opp på korteste varsel for å høre på Haralds forslag og ideer. Her var det ingen tid å miste, det måtte helst gjennomføres nå! Alt med samme mål, best mulig oppetid opp mot 100 prosent og lavest mulig kostnader for Nidar.

Vi kommer til å savne Harald, og takker for at vi var så heldige å bli kjent og fikk arbeide sammen med ham. Vi lyser fred over Haralds minne

For arbeidskameratene på Nidar

Torstein Hårsaker