En av frontfigurene i Midt-Norsk anestesi – Gunnar Engesnes – gikk bort 5. oktober, bare 58 år gammel.

Gunnar Engesnes begynte sin anestesikarriere ved daværende Regionsykehuset i Trondheim. Han begynte deretter som assistentlege på anestesiavdelingen ved Innherred sykehus i 1988. Etter hvert fikk han tilbud om spesialist-stilling og har jobbet som overlege ved sykehuset siden 1990. I løpet av denne tiden har han også hatt stillingen som avdelingsoverlege fra 2003 til 2015.

Gunnar har alltid hatt pasienten i fokus, og det har gjennomsyret alle hans avgjørelser og håndtering av pasientene gjennom årene. Gunnar hadde en egen evne til å formidle informasjon til pasienter og pårørende, som var spesielt god. Uansett om det var vanskelige samtaler eller generell preoperativ informasjon, så hadde Gunnar en løsning som gjorde at pasienter og pårørende følte seg ivaretatt.

Gunnar hadde et spesielt hjerte for pasienter med kroniske smerteplager. Han var en viktig del av den tidligere smertepoliklinikken ved Innherred sykehus, og hadde alltid tid og gode råd når pasienter hadde smerteplager hvor konvensjonell terapi ikke strakk til.

På fritiden hadde Gunnar mange interesser. Han var en meget habil badminton-spiller og trivdes ute i naturen, og spesielt på familiegården. Gunnar har også beriket både eget og andres hjem med mange kunstprosjekter opp gjennom årene.

Gunnar jobbet for at anestesiavdelingen ved Innherred sykehus, senere Sykehuset Levanger, skulle være en av de fremste i landet. Det skulle være spennende, givende og utviklende å begynne der som lege i spesialisering i anestesi. Det er mange leger gjennom tiden som har merket akkurat det! Gunnar sto for en måte å møte pasienter på som vi alle lærte mye av, og hans væremåte, ro og fokus på å finne løsninger er et eksempel til etterfølgelse!

Den siste tiden var Gunnar plaget med sykdom. Han var likevel til stede i avdelingen og bidro helt til det siste med sin kunnskap og erfaring. Gjennom hans tilstedeværelse var det som om roen senket seg i avdelingen og arbeidet kunne fortsette.

En stor anestesilege er gått bort, og han vil bli dypt savnet i avdelingen. Våre tanker går til hans nærmeste i sorgen.

På vegne av kollegene på Akuttmedisinsk avdeling, Sykehuset Levanger

Håkon Trønnes

Avdelingsoverlege Anestesi