HANS OLAV LIEN

Født 10. november 1954 – død 6. mars 2016.

Mens sola så vidt har begynt å få overtaket og vi aner våren under snøfonna, så kommer som lyn fra klar himmel et ilbud fra Filipinene, Hans Olav er død. Hans Olav Lien, vår venn og avholdte kollega gjennom mange år.

Født og oppvokst på Rødtangen på Hurum. Kirkemusikkstudiet førte ham til Trondheim hvor han var vikar ved flere kirker, spesielt Havstein. Han virket som organist på Hurumlandet både før og etter kirkemusikkstudiet, så i Drøbak kirke, før Vardøkantoren, med et lite stopp i Sandnessjoen avsluttet sin gjerning på Hønefoss og Veme/Lunder på Ringerike.

Noe senere forlot han fedrelandet til fordel for kjærligheten og et nytt og bedre liv på Filipinene.

Hans Olav Lien var initiativtakeren og forlagsdirektøren bak Østnorsk Musikkforlag, det lille men store forlaget som publiserte alt fra små fugerte forspill til store orgelverker, og var selv opphavsmannen bak så ufattelig mye praktisk bruksmusikk. Musikk av ulike vanskelighetsgrader og for ulikt bruk.

Vi husker vår gode venn og kollega for hans musikalitet, vennlighet, tilstedeværelse, engasjement, gjestfrihet og ikke minst hans gode, lune humor.

Våre tanker er med hans ektemann, hans far, hans tre søstre med familier, øvrig familie og alle hans kollegaer og venner i fjern og nær.

Kari Irene Lien, Liv Bang Nilsen, Burghard Wellmann, Stein Skøyeneie