TOVE BROWN OPDAHL WENDEL.

Det var med stor sorg vi fikk den triste beskjeden om at Tove Brown Opdahl Wendel var død den 29. januar, etter kort tids sykdom.

Tove startet opp som leder ved Logopedisk senter 1. januar 2000 og avsluttet sin yrkeskarriere høsten 2010 da hun fylte 67 år. Selv om hun var utdannet spesialpedagog ved T-linja og i mange år hadde jobbet med mennesker med atferdsvansker, viste hun stor interesse og entusiasme for oss logopeder og våre fagområder. Tove ga uttrykk for at hun trivdes godt blant oss logopeder. Hun la ned mye arbeid og strev for å bekjempe nedskjæringer og uhensiktsmessige omorganiseringer. Hun sto på, jobbet iherdig og ga aldri opp før hun nådde frem til byråkratene med sine synspunkter.

Vi har mye å takke Tove for etter nærmere ti år med samarbeid. Det var ikke alltid enighet i saker, men Tove var en god lytter og hadde stor respekt for ulike meninger slik at vi stort sett kom fram til konstruktive løsninger. «Logopedene var ikke alltid lette å styre». Tove viste stor evne til å se enkeltmennesket og hun var alltid til stede med smil og oppmuntring. Hun skrev «gullapper» med rosende ord på skriv og rapporter som ble skrevet, her var komma og punktum også viktig. Hun var nøye på ortografien i skriv som skulle ekspederes ut fra Logopedisk senter.

Hver i sær fikk vi oppleve hennes omsorg og hennes ønske om å få frem den enkeltes ressurser. Hun led med de som strevde, sørget sammen med de som sørget og jublet med de som var glade. Hun var omtenksom og omsorgsfull med alle, men var vel ikke like flink til å ivareta seg selv. Hun hadde sine fysiske plager, men hun klaget aldri. Tove var fantastisk raus mot alle, hun hadde mye humor og en rå latter som ingen kan matche. En latter vi vil komme til å savne i våre fremtidige sammenkomster og treff.

Tove tok oss med på studietur til London hvor hun var i sitt ess. Hun hadde studert engelsk og hun stortrivdes med å guide oss rundt omkring i London og rundt omkring på ulike spesialinstitusjoner der. Her fikk hun muligheter til å vise frem sine eminente engelskferdigheter. Vi ble også invitert til hennes yndlingsplass, sommerhuset i Børsa, hvor hun dekket til fest og hvor det ble mye prat og mang en latter. Etter at hun pensjonerte seg inviterte hun oss også til sommeravslutning i leiligheten på Solsiden hvor hun serverte sprudlende drikke på terrassen. Dette vil vi komme til å savne.

Vi er takknemlige for den store innsatsen Tove la ned som leder for Logopedisk senter og for den omtanken hun viste alle. Vi kommer til å savne Tove og våre tanker går til Arve som har mistet sin Tove. Takk for alt du var for oss Tove.

Nåværende og pensjonerte logopeder ved Logopedisk senter