BODIL EGSETH

Ad Libitums dirigent Bodil Egseth døde 23. mars, bare 49 år gammel.

Utdannet fra NTNU med musikk hovedfag, og hovedfag i korledelse ved Norges musikkhøgskole, hadde hun en enestående bakgrunn som dirigent. Hun underviste i en årrekke i videregående skole i ensembleledelse og direksjon, samt korledelse ved NTNU. Hun var også dirigent og instruktør rundt om i Norge og dommer i konkurranser. Som kormester i Trondheim Symfoniorkester 2009-2012, hadde hun kunstnerisk ansvar for TSO Vokalensemble og alle opera- og korproduksjoner.

I Ad Libitum startet hun i 1998 og har videreutviklet koret til det det er i dag.

Selv om Bodil hadde kreft de siste fire årene lot hun seg aldri merke av det når hun dirigerte. Hun var maksimalt konsentrert og krevde full innsats av sine sangere. Like fullt var hun med på å skape et enestående godt sosialt miljø i koret.

Takket være Bodil har Ad Libitum fått synge med gode solister, på konserter, i konkurranser og på festivaler i inn- og utland. Til Ad Libitums 30-årsjubileum i oktober er det bestilt et korverk av Steve Dobrogosz – «Time» – et verk med tekst fra fire Shakespeare-sonetter med mye symbolikk om tid.

Våren 2014 deltok koret i «Franz Schubert International Choir Competition» i Wien. Der fikk Bodil pris som beste dirigent. Dette gjentok hun i 2016 i Calella, Barcelona, ved Interkulturs korkonkurranse. Hun var også ønsket som dommer der i neste års konkurranse!

På Bodils siste øvelse i januar, snakket hun om planene for 2017 med korets to jubileumskonserter. Bodil så framover, selv om hun visste at tiden var knapp.

Nå har Bodil sluttet å dirigere – for godt, men hun lever videre med oss i sangen og livet!

Våre tanker går til Oddmund og sønnene og den øvrige familie med en varm takk for alt hun har betydd for oss.

Ad Libitum v/ Kristin Bøckman

Minneord i Adresseavisen