DAGRUN AARSETH

Vårherre fikk en ny engel heim til seg der oppe i påska. En engel som var ferdig skapt her nede på jorden. Denne jordiske engelen var for oss full av kjærlighet, raushet og omsorg – og den var en uvurderlig familienestor. Dagrun Aarseth døde 11. april, 84 år gammel.

Inderlig kjære Besta og tante Dagrun. Hun har alltid satt alle oss andre foran seg selv, også når hun hadde det tøft. Vi aner vel ikke hvilke krefter hun har mobilisert for oss. Nå fikk hun hvile, en vel fortjent hvile.

Norsk helsevesen var så heldig å få vår engel på laget. Sykepleier, helsesøster i Bindal og Leka, senere gikk hun inn i psykiatrien med sine evner og kompetanse. Ikke rart det samme helsevesenet ville ha henne i ledende posisjoner. Omsorgsevne fra øverste hylle, kombinert med stor, faglig styrke er gull verdt. Fra kollegene hennes fikk vi høre det hun aldri sa selv: «Hun er en fantastisk fagperson og setter spor etter seg!»

Også for oss i vår lille familie var hun svært sentral. I over 40 år er det vel bare én julaften hun ikke fikk til å være her. Påskehøytiden bringer både sorg og glede, også denne gang. Sorg over å miste Besta, og glede over at vi tross alt fikk ha henne så lenge. På lang overtid, skjønte vi! Hun var fantastisk sterk! Vi takker for at flere av oss fikk være med henne seilasen ut.

Vi har mistet en tante og en Besta for hele familien. Fra Bodø i nord til Trondheim i sør samler hun oss nok en gang, denne gang til avskjedsstund. Den blir tung.

Våre barn ble hennes barnebarn, våre barnebarn ble hennes hjertebarn. Hun var et unikt menneske. På Hagatunet vil også hennes minne stå skrevet i veggene for alltid.

Takk for alt, god og fredfull seilas videre.

Gretha og Sturla

Margareth, Ragnhild Katrine og Karl Petter