OLAV STORSVE

Det var med sorg og vantro vi fikk beskjeden om at Olav Storsve plutselig og uventet døde mandag 10. april, på sin 74-årsdag.

Olav var en allsidig mann med kvaliteter både innenfor håndverk og friluftsliv. Men det er som spellemann og dansemusiker vi i Heimdal spelemannslag husker han best. Han spilte både trekkspill og torader, og han behersket begge instrumentene like bra.

I sin ungdom spilte han mye til dans, både med eget orkester og sammen med andre grupper. Senere ble han medlem av Klæbu spelemannslag, og de var på den tiden et av landets beste orkester med mange triumfer i bl.a. norgesmesterskap.

Senere ble han med i Heimdal spelemannslag, og han kom inn som et friskt pust i laget. Det var gammeldans som lå hans hjerte nærmest, og han hadde et stort repertoar innenfor denne sjangeren.

De siste fire årene var han musikalsk leder i laget, og den rollen fylte han på en utmerket måte.

Olav var selv glad i å danse, og han visste derfor godt hvordan gammeldans skulle spilles for å gi den beste dansetakten. Melodier valgte han derfor med omhu for at det skulle være den beste dansemusikken.

Siste gang vi spilte sammen var på onsdagsdansen til spelemannslaget 5. april, fem dager før han døde. Da var det hundre dansere i salen som visste å sette pris på dansemusikken.

Olav vil bli dypt savnet av oss i Heimdal spelemannslag, og ikke minst av de mange dansere som trofast følger laget.

Våre tanker går til Dagny og resten av familien som betydde så mye for han.

For Heimdal spelemannslag

Jon Rømuld