OLE MEIER KJERKOL

Ole Meier Kjerkol døde 2. mai, 70 år gammel.

Han hadde en rik og variert erfaring fra samfunns- og yrkesliv da han kom til Høgskolen i Nord-Trøndelag i 1995.

Han var utdannet psykolog og hadde arbeidet i alkoholomsorgen, som psykolog og som leder av fylkeskommunal skolepsykologtjeneste, som helse- og sosialsjef, som etablerer og leder av et nasjonalt Ressurssenter for omsorgstjenester.

I nesten 20 år var han fast representant i Stjørdal kommunestyre. Han hadde også styreverv innen helse, bank og idrett.

Ole Meier ble i høgskolen resten av sitt yrkesaktive liv. Der var han tilknyttet lederutdanningen på Røstad. Fra 2003 til 2007 var han valgt rektor for Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Hans pedagogiske grunnsyn var formet med studenten i sentrum. Han la vekt på at dannelse, personlig utvikling og læring hadde de beste vilkår i møtet mellom mennesker, ansikt til ansikt.

I sin undervisning og veiledning var Ole Meier opptatt av å vise sammenhengene mellom teori og praksis, mellom forskning og arbeidsliv. Det var en viktig forutsetning for mening, forståelse og læring. Han delte raust av sin egen erfaringsbakgrunn som grunnlag for en slik dialog og undervisning.

Både som pedagog og leder tok han sine oppgaver høytidelig. Selv var han uhøytidelig, og med en velutviklet evne til skape kontakt og dialog. Derfor hadde Ole Meier et omfattende nettverk både i høgskolen og i samfunnet for øvrig.

Som rektor ved høgskolen var han en tilgjengelig leder som aktivt og ofte tok kontakt med sine ansatte. Både de som delte hans synspunkter og beslutninger og de som var uenige.

Ole Meier var et kunnskapsrikt og kunnskapssøkende menneske, levende opptatt av faglige spørsmål, samfunn og politikk.

Vi har mistet en god kollega, en venn og innsiktsfull samtalepartner.

Våre tanker og medfølelse går til Ole Meiers nærmeste familie, som han var så utrolig stolt av.

Vi lyser fred over Ole Meiers minne!

Nåværende og tidligere kolleger ved lederutdanningen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag/Nord universitet