RITA OLSØYBAKK NÆVDAL

Det var med stor sorg og en følelse av uvirkelighet at vi mottok budskapet om at vår alles kjære kollega, Rita Olsøybakk Nævdal sovnet inn om kvelden 18. mai.

Rita ble bare 46 år.

Det er en fantastisk lærer som nå har gått bort. Hun begynte å jobbe ved Bybroen videregående skole i 2006 der hun underviste i realfag. Rita var faglig dyktig samtidig som hun utstrålte mildhet og tålmodighet, egenskaper som gjorde at hun klarte å nå fram også til elever som tidligere hadde strevd med matematikk og kjemi. Hun tok sin lærergjerning og relasjonen til elevene på det dypeste alvor, samtidig som hun bestandig hadde et smil og en smittende latter på lur. Hun var usedvanlig glad i elevene sine og i jobben sin. Da vi hadde en evaluering av lærerne i høst, mente samtlige elever i årets kjemiklasse at hun skapte et svært godt læringsmiljø og flere uttrykte at hun var en av de aller beste lærerne de hadde møtt.

Som kollega var hun lyttende, engasjert og omsorgsfull, hun ga av seg selv, og var alltid profesjonell. Hun utviste stor arbeidskapasitet og fleksibilitet. Selv etter at hun fikk den alvorlige kreftdiagnosen for to og et halvt år siden, sto hun på og ville undervise mest mulig helt fram til februar i år. Hun var et ja-menneske. I tillegg var humoren hennes enestående. Hvem skal nå sette i gang latterkrampene grunnet hverdagens absurditeter på møtene våre?

Vi kjenner alle på urettferdigheten og meningsløsheten i at et så ungt menneske skal gå bort. Samtidig er vi takknemlige for at vi fikk være kollegaen hennes i elleve år. Våre varmeste tanker og medfølelse går til Sigve, Even, Ingrid og Oliver. Vi lyser fred over Ritas minne.

Venner og kollegaer ved Bybroen videregående skole