EINAR IANSSEN

Einar Ianssen døde 18. juni, 93 år gammel.

I en alder av 93 år gikk en av Trondhjems store sønner, Einar Ianssen, ut av tiden.

Han ble bisatt fra Havstein Kirke den 29. juni. Kirken var fullsatt av familie og venner som tok avskjed med han. Det vil være nærmest umulig, med begrenset spalteplass, å ramse opp alle de oppgaver som Einar har hatt, og som han utførte og løste på en særdels tilfredsstillende måte.

Han har i sin bok om sitt liv, «Vårt liv mellom fortid og fremtid» som utkom i 2016, fortalt om alt han hadde vært med på gjennom et langt liv. Hans innsats under siste krig, som endte med tysk fangenskap med opphold på Vollan og Fallstad. Som student og senere ingeniør og videreutdannelse i Canada. Som bedriftsleder ved fabrikken på Selsbakk. Hans politiske engasjement som medlem av, først Strinda Herredsstyre, og senere som medlem av Trondheim Bystyre og Formannskap. Han hadde en rekke tillitsverv bl.a. styre og formann i Nidarø Hallen og i Heimdalsbyen.

En av hans store interesser var oljeutvinning og han var med å starte bl.a. Norsk Polarnavigasjon. Han deltok på mange reiser til Svalbard og Russland. Einar var særdeles kunnskapsrik, han hadde lest meget og hadde en hukommelse som knapt noen annen. Dessverre sviktet synet han, og han var helt blind i sine siste leve år, men det til tross, han fulgte med på alt som rørte seg i samfunnet og hadde meninger om det meste.

Einar hadde en malmfull røst og det var umulig ikke å høre det Einar hadde å si når han tok ordet og gjerne beholdt det. Einar var en god og trofast venn og vil bli savnet av alle oss som var så heldige og lærte han å kjenne og ble hans venner.

På vegne av hans store vennekrets lyser vi fred over hans minne.

Michael Birkeland