JO SÆTRE

Jo Sætre døde 12. juli, 79 år gammel.

Som ung er man påvirkelig og formbar. Hvem man treffer på sin vei kan ha stor betydning for livsvalg senere. Betydningsfulle voksenpersoner som viser vei er viktig for hver enkelt. Og det er en bærebjelke i utvikling av et samfunn.

Jo Sætre var en samfunnsbygger.

Som lærer ved Ole Vig videregående skole på Stjørdal åpnet Jo Sætre verden, skapte forståelse for litteratur og historie som meningskilder og kompass og han ga selvtillit til ufattelig mange unge mennesker.

Jo Sætre var en slik lærer mange ønsker for sine barn og få dessverre er forunt. Med kolossal faglig innsikt, med ekte kjærlighet for mennesker, en raus men myndig original, med sansen for annerledeshet også hos andre, ble han for mange av oss en første kaptein i livets tidlige seilas. Jo Sætre var den naturlige samtalepartner for en 16-årings sorg, og en selvsagt gjest i en tidligere elevs bryllup. Jo Sætre var en krevende lærer, han ga elevene alt og han ga først og fremst aldri opp.

Hvor mange ganger har ikke vi, tidligere elever ved Ole Vig videregående skole mimret, delt, reflektert i takknemlighet over Jo Sætres vidd og klokskap.

Jo Sætre døde 12. Juli – men han lever i aller høyeste grad med oss videre. Vi takker, sender våre tanker til de nærmeste og lyser fred over hans minne.

Tidligere elever ved Ole Vig VGs

Anita Ellefsen

Geir Erik Ellefsen