BJØRG SIGFRID VUTTUDAL

Den 5. juli 2017 døde vår kjære bestemor, Bjørg Sigfrid Vuttudal, 75 år gammel. Hun hadde da vært alvorlig syk i lang tid, så det var ikke uventet, men likevel uvirkelig og veldig trist. Bestemor har alltid vært en viktig del av livet vårt. Hun var så oppofrende på alle mulige måter. Hjemme på Bratsberg var døra alltid åpen, og her var det både «barnehage», «SFO» og «sykestue», alt etter behov. I andre tilfeller rykket hun og bestefar, Ottar, ut på kort varsel hjem til oss.

I yngre år jobbet bestemor som kokk, og det fikk hele familien nyte godt av. Når du åpnet ytterdøra, luktet det alltid deilig av middag eller bakst. Sjelden eller aldri så vi henne uten forkle, det var hennes «varemerke». Hun var også glad i håndarbeid og prøvde å lære oss de forskjellige teknikkene. Bestemor var dessuten veldig god til å skrive. Hun skrev både dikt, sanger og taler. Hun likte derfor godt å hjelpe oss med skolearbeidet. Hun var alltid oppdatert til tross for at hun brukte verken internett, pc eller smarttelefon. Til gjengjeld leste hun avisene nøye og fikk med seg Dagsrevyen hver kveld.

Det var ikke bare oss barnebarna som fikk oppleve bestemors kjærlighet, omtanke og raushet. Det fikk også andre mennesker, spesielt de som ikke hadde det så lett. I over 35 år drev hun med loppemarkeder og basarer til inntekt for forskjellige gode formål. De siste sju årene var det barn med kreft og andre alvorlige sykdommer som var hennes hjertesak. Da egen sykdom begynte å prege henne, var hun avhengig av mer hjelp fra familie og venner for å nå sine mål, men det var både lærerikt og fint å få hjelpe til.

Vår kjære mormor og farmor var et forbilde for oss. Vi vil alltid bære minnet om henne i våre hjerter.

Ingemar, Lars Erik, Christian, Martina, Nicholas og Cathrine