OLA ALMAR KVAALE

Ola Almar Kvaale døde 5. august, 76 år gammel. Familien og vi andre har mistet en person med unike egenskaper og sinnelag. Kreftsykdommen var uhelbredelig.

Han ble født i Orkdal og hadde sitt hjerte der hele livet til tross for at utdanning, jobb og aktiviteter tidvis ledet til andre steder i landet. I det meste av sin yrkesaktive tid var han og familien bosatt på Selsbakk, og i idrettslig sammenheng representerte han Selsbakk i.f. I ung alder skaffet han seg teoretisk og praktisk kunnskap innenfor feltet som ble hans yrke. Først som idrettsoffiser på Ørland, senere som utdanningsleder i Sør-Trøndelag Idrettskrets, og fra 1981 til han ble pensjonist var han idrettskonsulent i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Etter dette var han rådgiver i Norges Håndballforbund. I jobb bidro hans faglige ballast kombinert med et vinnende vesen til stor verdiskaping, til fotavtrykk og til takknemlighet i hele fylket. Også i nasjonal sammenheng ble hans bidrag benyttet og høyt verdsatt.

I genene lå også egenskaper innenfor sang og musikk. Trekkspillet ble en trofast følgesvenn, særlig i ung alder. Det fulgte han hele livet, selv i en travel hverdag med lite tid til øving. I sosial sammenheng var det en glede å oppleve Ola i godt lune spre glede med sin musikk.

På heimgården i Hosten skapte han med varlig hånd et samlingssted for hele familien. Her møtte også venner og kjente en gjestfrihet og varme slik Ola ønsket det. Hans kjære Eva og familien for øvrig bidro alle til det samme. Vi som fikk oppleve Ola sin 75-årsdag, som ble feiret med familie og stor vennekrets, har et minne for livet.

Innen veteranidrett, og da særlig innen ski, etterlater han seg et navn som tas fram med beundring og aktelse både nasjonalt og internasjonalt. Birkebeinerrennet gjennom de siste 30 år og verdensmesterskap for veteraner må her framheves. Han var en unik konkurranseperson når startnummeret var på brystet. Kvalitet i forberedelse og gjennomføring preget Ola i slik sammenheng.

Gjennom hele livet var han en beskjeden og raus person som villig delte sine kunnskaper og skapte et miljø hvor vi alle trivdes. Ola ga så mye til omgivelsene uten å framheve seg selv.

Nå går våre tanker først og fremst til Eva og barna Ingunn, Erika og Svein Ola, barnebarn og familie for øvrig. Det må bare aksepteres at Ola nå er borte. Takk for all den inspirasjon og glede du har gitt oss!

Vi lyser fred over ditt minne.

På vegne av Trøndersk Skilaug, Masters Langrenn Norge og vennekretsen

Per Løvaas og Knut Møller

Minneord i Adresseavisen