JACOB SVERRESØN WICLEM PEDERSEN

Jacob Sverresøn Wiclem Pedersen døde 12. august, 95 år gammel, og ble bisatt fra Lademoen kapell onsdag 23. august, med stor deltakelse.

Han ble født på Møllenberg i 1922 men vokste opp som Ilagutt i Sandgata. Etter endt grunnskole hadde han lyst til å studere til veterinær, men krigen kom og forpurret planene ettersom de som skulle studere til veterinær måtte være nazister og det var langt fra hans livssyn. I stedet ble skoleverket hans livsoppgave. Etter forskjellige lærerjobber avsluttet han sitt yrkesaktive liv som rektor på Heimdal videregående skole, men undervisning likte han nok langt bedre enn å administrere.

Han ble medlem av IOGT i unge år og ble innviet i Tempelridderordenen i 1957. Han var ved sin død Riddertemplet kong Sverres eldste broder og hadde de fleste hedersbevis som kunne tildeles.

Han var i en lang rekke år ordenens sekretær som Stor kansler og fikk for dette ordenens høyeste hedersbevisning; Eklundmedaljen i gull.

Jac hadde ordet i sin makt og likte å skrive. Vi kan nevne boka «Steinkjer 100 år» og «Kong Sverre 50 år» i 1974. Han var også flittig benyttet som taler og foredragsholder. Familien var allikevel det viktigste i hans lange liv og dette kom tydelig fram ved båretalen.

Vi lyser fred og signing over Jac Wiklem Pedersens minne og takker for alle de år vi fikk være hans venner.

RT kong Sverre av Tempelridderordenen