SVEIN ÅGE RELLING

Vår kjære korist, tenoren Svein Åge Relling døde 25. august, 56 år gammel. Svein Åge startet i Sosialistisk kor i Trondheim høsten 1986 og var medlem der også etter at han ble medlem i kammerkoret Ang Passang høsten 1993.

Gjennom tålmodig felles korarbeid har Ang Passang vært ei raus og tett sammenknytta vennegruppe i mer enn tjuefem år. Svein Åge var en bærebjelke i koret – tydelig, pålitelig, lun, målretta og med en umiskjennelig underfundig humor. Han spredte fortrolighet rundt seg og var alltid til stede når det gjaldt. Han tok ansvar for fellesskapet – slik som da han (etter lang nøling) tok på seg vervet som økonomiansvarlig, i et kor med veldig flat struktur: «Eg får vel gjøre det eg, då – sunnmøring som eg er» – og så ble han ved det vervet år etter år. Forbilledlig og grundig utført. Svein Åges innsats har vært avgjørende i forberedelser og planlegging av korets virksomhet. Ikke så rent få av Ang Passangs konserter og samarbeidsprosjekter er blitt realisert takket være hans teft for finansieringsmuligheter, søknadsfrister og gjennomføring.

Svein Åge var en meget god tenor, og han ble bedre og bedre for hvert år. Han la ned mye arbeid i å øve og kom alltid forberedt til korøvingene. Han var avgjørende i bygginga av det langvarige fellesskapet. I glede over sangen var han tålmodig, nøye, stille og samtidig tydelig og klar der det trengtes. Han var nok en musiker. DET ville han antakelig vært uenig i selv, hvis vi hadde sagt det til han. Men kunstneråra hadde han og han behandla den med respekt.

Vi har møttes stort sett hver uke med gleder og sorger og noter. Av og til klarte vi å synge slik at det kjentes sånn: Sammen er vi mer enn summen av hver enkelt. Vi har delt mange opplevelser, blant annet korturer i inn- og utland. Noen eksempler er turer til Rovinj og til Barcelona, og mer kortreiste turer innenlands.

Svein Åge var en sosial fyr og en som satte familielivet høyt. Men han prioriterte også koret. Vi står igjen i dyp takknemlighet over å ha fått «lånt» Svein Åge og fått ta del i alt han hadde å by på som sanger og menneske. Det mangler ei stemme på korøvingene nå. Den lyse fine tenorstemma som vi alltid kunne stole på. Vi tar med oss en lang rekke av gode minner og det preget som Svein Åge har satt på hver og en av oss som den personen han var.

Hilsen korvenner i Ang Passang