ØYSTEIN WENHAUG

Øystein Wenhaug, døde 21. september etter kort tids sykeleie.

Vi ble tidlig kjent med Øystein, først som kollega og dedikert lærer, etter hvert som nær og god venn som vi regnet som en del av familien.

Gjennom et langt liv i Malvik er det mange som har møtt og satt pris på denne likandes karen fra Ålen. Han var læreren som i sine første år i Malvik dro i gang «Malvik-rock». Han var den engasjerte flyktningmedarbeideren som la ned en stor innsats for at nye landsmenn skulle finne seg til rette i vårt lokalsamfunn, og som utviklet vennskap som varte livet ut med noen av dem. Han var naboen som hadde tid til en prat. Han var kulturpersonen Øystein - en god støttespiller innenfor teater, korps og politisk virksomhet. Og ikke minst var han reiselederen med utallige turer til Krakow, Praha, Gdansk og mange andre steder.

Det Øystein hadde ansvaret for, skulle gjøres skikkelig. Han var den gode organisatoren hvor alt var gjennomtenkt og ble gjennomført knirkefritt. Samtidig var han omtenksom og opptatt av det sosiale - det skulle være trivelig å være sammen med Øystein.

For oss var han likevel først og fremst Øystein, «Øø» eller «Gago», den nære vennen som alltid var der for store og små, på hytta, på turer, i spill og i samtalen. Et varmt medmenneske som ungene og barnebarna vokste opp med og som tok del i deres liv, i leik og alvor, i hverdag og på fest. En raus venn som ga mye av seg selv uten å forvente noe tilbake. For Øystein var det lettere å gi enn å ta i mot.

Øystein ønsket ingen markering etter sin død. Vi er mange som gjerne ville tatt del i en felles minnestund for å «løfte fram» Øystein, men vi respekterer Øysteins ønske. Han ville ikke bli fremhevet av noen. Men vi er mange som er glad i ham og minnes ham uten seremoni. Vi har en skatt av gode minner å ta vare på og ufattelig mye å være takknemlig for. Øystein blir ikke glemt.

Vi lyser fred over Øysteins minne.

Ole Gunnar og Sonja, Terje, Arve og Reidun, Hanne og Nicholas, Theo, Mia, Birk og Tiril