BJØRN FISCHE

Lørdag 9. september fikk vi den triste beskjeden om at Bjørn hadde gått bort, 75 år gammel.

Bjørn var en stor pådriver for etablering, og var med å starte Trondhjem Alpinliga i 1974. Han har vært formann i en årrekke og hadde denne oppgaven helt frem til han nå gikk bort.

Mange er det som opp gjennom årene har hatt stor glede av Bjørns entusiasme og innsats for alpinsporten. Både som tilrettelegger for tirsdagstreningene, som løypestikker, og som pådriver og arrangør av ulike sosiale arrangement, ikke minst årsmøtene på Juvassbreen.

Men kanskje det aller viktigste; det å sikre at et slikt tilbud ble etablert. Der voksne skientusiaster kan samles til vennskapelig dyst i en enkel slalåmløype og etterpå samles til sosialt samvær rundt kafébordet på kroa i Vassfjellet. For mange ble dette en viktig sosial arena for etablering av nye vennskap og bekjentskaper, i tillegg til den sportslige utfordringen i løypa. Tusen takk, Bjørn.

Vi visste at Bjørn var alvorlig syk og at han har slitt med helsen siden et stygt fall i Vangslia for noen år siden. Dette fallet gjorde at Bjørns aktive alpinkarriere ble sterkt forkortet og at han derfor ikke kunne delta aktivt på treningene de siste årene. Det reduserte også Bjørns muligheter til å leve ut sin store jaktinteresse.

Men når alpinskiene måtte legges på hylla fant Bjørn desto mer glede i sin andre store sportsinteresse, som var golf. Utallige golfturer ble det til Syden i den kalde årstiden og Sommersætra i den varme.

Bjørn fikk en alvorlig diagnose sist vinter og visste hvordan det ville gå. Det har nok vært en tøff vår og sommer for både Bjørn og de nærmeste.

Vi takker Bjørn for hans store innsats for Trondhjem Alpinliga gjennom alle år, lyser fred over hans minne og lar tankene gå til Vibeke, Geir og Marit og deres familier.

For Trondhjem Alpinliga

Oddbjørn Dahlø