Avisene og andre medier spenner kanskje ben på hverandre om å være først ute med nyheten når en ny iPhone lanseres, men på verdensbasis er snart iPhone og iOS snart bare en fotnote i smarttelefon-markedet.

Les også: Revolusjonen i bukselomma di

Les også: Her er de største Google-nyhetene

Høres dette ut som en grov overdrivelse? Kanskje, men statistikk-knuserne i Strategy Analytics, en av verdens ledende analysebyrå hva forbrukerteknologi gjelder, har sett på Google og Android sin økning siden tredje kvartal i fjor.

Faksimile fra Strategy Analytics.

Android øker og øker

Android har nemlig økt sin globale markedsandel med 3,4 prosentpoeng på ett år. Det høres i utgangspunktet kanskje ikke så mye ut, men Android har nå altså 87,5 prosent av det globale smarttelefon-markedet. Opp fra 81,1% til 87,5 %. Og det i en periode der vi har fått en helt ny generasjon av iPhone.

Også salget akselererer

Men det er ikke bare anntallet Android-enheter som øker. Også salg av disse har økt kraftig siden samme periode i fjor. I tredje kvartal 2016 har det blitt levert ( ikke direkte salg, men leveranser til selger) hele 328,6 millioner Android-enheter. Tallet for samme periode i 2015 var «bare» 298 millioner enheter.

Tilbakegang for Apple

Dette betyr i klartekst at Apple og iOS i årets siste del står for 12,1 prosentpoeng av det totale smarttelefon-markedet. Andre operativsystem ( her er nå Microsofts Windows 10 Mobile å finne sammen med bl.a. Symbian og Blackberry OS) står nå for kun 0,3 prosentpoeng av det totale markedet. Ned hele 2 prosentpoeng fra i fjorårets 2,3%.

Venter på Pixel

Det mange nå spør seg om er hvordan Android-dominansen vil se ut når Google lanserer sin egen smartmobil Google Pixel i andre deler av verden. For slik ståa er nå så er Google smartmobil ( som forøvrig betegnes som en «iPhone-killer») kun å få kjøpt i Australia, Kanada, Tyskland, Storbriannia og USA.