Gjennom serien «Enkle hverdagsretter» skal kokk og familiefar Lars Erik Vesterdal hjelpe oss med å lage enkel, kjapp og billig middag.
Se også: Slik lager du tomatsuppe uten posehjelp
Godt alternativ
- Perlespelt er en god erstatter for ris, pasta eller potet, sier Vesterdal. Han velger disse kornene som et mer spennende tilbehør til kyllingen. Selve fuglen tilberedes kjapt i ovnen.
- Retten tar bare tyve minutter å lage, sier Lars Erik.
I videoen øverst kan du se hvordan han lager retten.
Slik gjør du:
- Vask speltkornene i kaldt vann helt til vannet blir «rent».
- Kutt opp løk og hvitløk og sviss det i olivenolje et par minutter.
- Tilsett perlespelten. Bland dette godt og la alt steke sammen på svak varme ett minutt.
- Tilsett halvparten av vannet. Kok det og tilsett resten av vannet slik at konsistensen blir myk og fin.
- Kutt opp kylling i fingertykke strimler og legg på et smurt brett eller lignede. Krydre de med salt, pepper og litt tørket oregano
- Stek i en forvarmet ovn på 200-250 grader i 5-6 minutter.
- Kutt agurk og selleri med en potetskreller og vend i litt olivenolje, salt, pepper og litt sitronsaft.
- Når spelten er myk og ferdig vender du inn litt smør, revet parmesan, saften av en halv sitron og strimler av pac choy.
- Legg på den ferdig stekte kyllingen og topp det hele med grønnsakene.