Gjennom serien «Enkle hverdagsretter» skal kokk og familiefar Lars Erik Vesterdal hjelpe oss med å lage enkel, kjapp og billig middag.

Se også: Slik lager du tomatsuppe uten posehjelp

Godt alternativ

- Perlespelt er en god erstatter for ris, pasta eller potet, sier Vesterdal. Han velger disse kornene som et mer spennende tilbehør til kyllingen. Selve fuglen tilberedes kjapt i ovnen.

Kylling tilberedes raskt i en forvarmet ovn. Foto: Espen Bakken

- Retten tar bare tyve minutter å lage, sier Lars Erik.

I videoen øverst kan du se hvordan han lager retten.

Slik gjør du:

- Vask speltkornene i kaldt vann helt til vannet blir «rent».

- Kutt opp løk og hvitløk og sviss det i olivenolje et par minutter.

- Tilsett perlespelten. Bland dette godt og la alt steke sammen på svak varme ett minutt.

- Tilsett halvparten av vannet. Kok det og tilsett resten av vannet slik at konsistensen blir myk og fin.

- Kutt opp kylling i fingertykke strimler og legg  på et smurt brett eller lignede. Krydre de med salt, pepper og litt tørket oregano

- Stek i en forvarmet ovn på 200-250 grader i 5-6 minutter.

- Kutt agurk og selleri med en potetskreller og vend i litt olivenolje, salt, pepper og litt sitronsaft.

- Når spelten er myk og ferdig vender du inn litt smør, revet parmesan, saften av en halv sitron og strimler av pac choy.

- Legg på den ferdig stekte kyllingen og topp det hele med grønnsakene.